Kutatás a Földön rejtőző idegen lények után, a klímaváltozás hatásainak megértése és előrejelzése, új gyógyszerek, az univerzum keletkezése és jövője, és persze minden, ami genetika: ezek a témák foglalkoztatják ma a világ legjobb tudósait. Kőkemény tudomány, magyarul és érthetően. Ezúttal a New Scientist Daniel Tammet nyelv- és matematikazsenivel készített interjújából idézünk részleteket.

Forrás: zona.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiwi
Szendi Gábor pszichológus könyvében olvastam, hogy Eistein is enyhe fokú autizmusban szenvedett (nem tudott érzelmileg kötődni, kapcsolataiban csalfa volt és nem ragaszkodott senkihez)
Zwei
"csak kétféleképpen élheted az életed. vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat."
albert einstein
narziss
Bámulatos. Még soha nem gondoltam olyan értelemben a számokra, ahogy ez a fiatalember. Ugyanakkor a "zsiráfos" példán magyarázva egész jól el tudtam képzelni, hogy is mehet ez neki ilyen fantasztikusan. :)
Nagyszerű a természet, mert amit az egyik oldalon elvesz, azt a másikon bőkezűen visszaadja. (Persze, sajnos nem mindenkinek... pl. nagyon súlyos, mozgás- és kommunikációképtelen, szellemileg is erősen sérült emberek. :()

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.