Ha kórház, akkor hálapénz, ha étterem, akkor borravaló. Folyamatosan zavarban vagyunk: kinek mennyit illik adni a számlán szereplő összegen túl?

Forrás: otvenentul.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
charlie
Én nem szoktam adni. Építsék be az árba.
tsabeeka
hálapénz nálam nulla, de ha tényleg jófejek, stb, akkor a kórház után egy közepes ajándékcsomag (kávé, csoki, ilyesmi) az osztálynak közösen.

borravaló meg annak függvényében és arányában, h milyen a kiszolgálás.
Evikati
@tsabeeka: Hasonlóan hozzád mi is ajándékcsomagot szoktunk adni alkalmanként,de csak annak, aki kiváló munkát végez, figyelmes, lelkiismeretes. Különösen a gyerekekkel.
Borravalót szintén csak, ha maradéktalanul mindennel elégedett vagyok. Akkor max. a számla 10%-a. Mostanában nem nagyon kerül rá sor, valami/valaki mindig hibádzik:-D
tsabeeka
@Evikati: egyszer egy finoman szólva nem tökéletes kiszolgáláskor (pizzafutár vmi 1,5 óra után jött) egy ismerősöm mintegy 3 ft borravalót adott. a futár ezt azzal hálálta meg, h utánadobta..
Evikati
@tsabeeka: Érdekes volt a nyáron Helsinkiben. Ott nem szoktak hozzá és nem is várják a borravalót. Egy kilátó tetején a férjem ott hagyott fél eu borravalót a pultosnak kislánynak. Olyan zavarban volt és úgy örült, hogy kikísért bennünket a liftig.
Én az újságosbódéban vásároltam és 500 Ft-ot százasokban adtam oda, gondoltam, hogy a 20 Ft visszajárót odaadom a fiúnak. Miután leszámolta az 5 db érmét, rendesen kiosztott, hogy mit gondolok én, van neki éppen elég aprópénze. Visszakértem a húszast, soha többé nem vásárolok nála. Gondolj bele, ha mindenki aki nála vásárol ennek csak a felét adná, már akkor megérné neki. Ilyen modorral viszont.....?
Evikati
@Evikati: Az újságos fiúval már itthon történt az eset:-D
huebschen
Én se kapok senkitől. Egyébként meg már lassan mindenhol kerek összegre emelték az árakat, úgyhogy egyáltalán nem érzem kellemetlennek, hogy ami visszajár, azt megkapjam.
Orvosi tapasztalatom nincs, fizetek épp elég tb-t, nem megyek magánorvoshoz.
dilike
hálapénzt nem adtam, de mint utólag kiderült, anyám adott a főorvosnak helyettem.
borravalót ált adok, nagyon sz@r helynek kell lennie, ha nem adok. kivételt a törzskocsma képez, ahová átjárunk kávézni a kollégákkal. egyszer akartam adni, még mikor erre a melóhelyre kerültem, de a pultos azt mondta, tőlünk nem fogad el. :)
Evikati
Be kell vallanom, hogy ma is adtam egy eladónak az OBI-ban. Ilyen fickóval még nem találkoztam. Mindent előteremtett a 20-as listámon szereplő (kőműves által felírt) anyagok közül. Azt hittem más világba csöppentem. Az ilyen ember megérdemli, mert "fehér holló".
Zwei
@Evikati:)
talán "feketén" adta:!:D
Evikati
@Zwei: Nem, de nagyon rendes volt. Udvarias, készséges és szaktanácsokat adott a fiamnak. Cipekedett (nem volt a feladata), és előre köszönt. Ma már egy bolti eladótól ez is kitüntető figyelmesség:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.