Mintegy 2,5 kilogrammnyi kokaint csempészett Magyarországra kabátokba varrva két férfi, a Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt ellenük vádat – közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel. 

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a nigériai-zimbabwei kettős állampolgárságú elsőrendű vádlott 2012 februárjában, egy ismeretlen társa közvetítésével ismerkedett meg a román állampolgárságú másodrendű vádlottal, akinek háromezer dollárt ajánlottak fel azért, hogy továbbértékesítés céljából kokaint csempésszen Magyarországra. A másodrendű vádlott 2013 márciusában Argentínába utazott, ahol átvett három kabátot a bélésanyagukba rejtett kokainnal, majd azokat pár héten belül a poggyászában Budapestre szállította.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a nyomozó hatóság intézkedés alá vonta a vádlottat, és lefoglalta a több mint 2,5 kilogramm kokaint.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, amelynek büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.