Utoljára jelent meg a Playboy magazin meztelen női képekkel. A férfimagazin januári-februári száma Pamela Andersonnal a címlapján a hétvégén került az utcákra.

Hugh Hefner, a férfimagazin 89 esztendős alapító-főszerkesztője szeptemberben fogadta el Cory Jones-nak, a lap vezető szerkesztőjének javaslatát, hogy fejezzék be a teljesen meztelen női képek közlését. A Playboy értékelése szerint manapság már nem kuriózum egy ruhátlan nő fotója, hiszen a bárki számára hozzáférhető internet tele van ilyesmivel, így inkább megmaradnak a provokatív pózokban fotózott nőknél, akik azonban már nem lesznek teljesen meztelenek a képeken.

Utoljára jelent meg meztelen női képekkel a Playboy magazin

A Playboy frissen megjelent 2016 januári-februári kiadványa az utolsó, amelyben még meztelen női képek láthatók. A Guardian beszámolója szerint valószínűleg sokan teszik majd el emlékül a több mint hat évtizedes korszak végét jelentő számot.

Az először 1953-ban, Marilyn Monroe-val a címlapján megjelent magazint 1975-ben még 5,6 millió példányban nyomták, jelenleg azonban mindössze 800 ezer példányban fogy. A lapot az idők során sokan támadták: a jobboldali politikai erők a meztelen fotók miatt, a baloldalról a feministák pedig amiatt, hogy a magazin szexuális tárgyakká alacsonyítja a nőket.

A magazin történetében neves írók is szerepeltek a szerzői között: megjelentek Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin és Alex Haley írásai, és olyan történelmi személyiségekkel közöltek interjúkat, mint Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X és John Lennon.

A Pamela Anderson fotójával a címlapján kiadott új számban a 48 éves színésznő-modellről készült fényképsorozat mellett egy interjú is olvasható James Francóval, aki a Lovelace című 2013-ban készült filmben Hefnert alakította.

A Playboy teljes meztelenséget mellőző honlapját 2014-ben indította újra. Az internetes oldalnak havonta több tízmillió olvasója van. Ugyanakkor akadnak szakértők, akik szerint az anyaszült meztelen nők képeinek eltűnése nem növeli majd a nyomtatott példányok kelendőségét.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
@Mézike: A Showder Klubban fellépett egy vak srác /lusta vagyok megkeresni a nevét/. Amilyen jó humorral kezelte a saját helyzetét, én teljesen kész voltam...
Mézike
@adrenalink: Legutóbbi esetem.
Tátom a számat a kirakat előtt, igen elgondolkodtam hogy vegyem - e nem vegyem, mer ugye van már egy szekrénnyel, de le van értékelve, és jól mutat benne a hátsóm..., na szóval állok és telnek a percek. Aztán zord képpel megfordultam. A hátamnál megszólal egy fiatal ember. - De jó hogy el tetszett dönteni! Már úgy aggódtam hogy meg tetszik venni... !
Magamban motyogtam, én azt hittem hogy csak mormolok az orrom alatt, mert ugye nem hallottam. Igen hangosan megbeszéltem magammal , hogy nem kell nekem... :-)
adrenalink
@Mézike: Nyugi! Nekem nincs baj a hallásommal, mégis időnként hangosan megbeszélem magammal a dolgokat. Lehet, hogy nálam máshol van a difi?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.