Juhász Miczura Mónika – művész nevén Mitsou -, az Ando Drom volt énekesnője azt állította, hogy Beyoncé az ő egyik 1997-ben készült felvételét használta fel engedély nélkül a Drunk in Love című Grammy-díjat is elnyert slágerében. A New York-i legfelsőbb bíróság elutasította keresetét, amelyben kártérítést követelt szerzői jogainak sérülése miatt – írta a NOL.

Miczura szerint a Bajba, Bajba Pelem címet viselő számot digitálisan manipulálták, a hangja másfél percen keresztül hallatszik az öt és fél perces számban anélkül, hogy ő erre engedélyt adott volna. Az énekesnő szerint a szám egy tradicionális roma dal, amit még a nagymamájától tanult és „helyrehozhatatlan kár és érzelmi meghurcoltatás" érte, amikor meghallotta a saját eltorzított hangját.

 

Cynthia Kern bírónő azonban úgy ítélt, hogy a kereset alapjául szolgáló polgárjogi törvény nem vonatkozik irodalmi és képzőművészeti alkotásokra, amelyek szabadságát az alkotmány védi.

Vitán felül áll, hogy a Drunk in Love című dal és a videó a művészi kifejezés alkotása, és mint ilyen kívül esik a polgárjogi törvény hatályán

– indokolt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nincs más előre. Szólj a Fidesz vezér karának, majd ők intézkednek! Mit képzel Amerika, mit képzel Beyoncé?
Yoda69
@zöldszem: Ahhoz verfideSSesenek kell lennie, mint mAkos. Ha az akkor orban mar masnap inditja az anyahajokat Amerika ellen.
zöldszem
@Yoda69: Diszkrimináció, mi az, hogy csak Á(T)kos!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.