A Magyar Filmkritikusok Díjának pénteki átadásán tarolt a Saul fia; Nemes Jeles László alkotása a fődíj mellett további négy elismerést vitt el a tavalyi filmtermés legjobbjainak kiosztott tizennégyből.

A stábból Röhrig Géza lett a legjobb férfi főszereplő, Zányi Tamás a legjobb hangmérnök, Erdély Mátyást az operatőrök, Nemes Jeles Lászlót a rendezők között találta a legjobbnak a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film- és Tévékritikus Szakosztálya és a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztálya.

Az Anyám és más futóbolondok a családból három, a Szerdai gyerek két, a Liza, a rókatündér egy díjat nyert el.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Cannes-ban, is két film volt állandó beszédtéma tavaly szakmai körökben. Az egyik a Nemes Jeles László rendezte Saul fia, a másik a török Deniz Gamze Ergüven alkotása, a Mustang.
Szinte példátlan, hogy a világ legjelentősebb mozgóképes versenyén két első filmes robbantson. De ha már így esett, nem véletlen, hogy a két film fej fej mellett versenyez egymással, most épp a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjért. Egy jelentős különbség azonban van a két produkció között: míg a Saul fiában Nemes Jeles László mozgóképes forradalmat indított, Ergüven megalkotta a tökéletes konzervatív drámát.
nol.hu/kultura/szuztragedia-1586051

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.