Bene Lászlót 1994-ben négy gyilkosságért ítélték el. Kedden (ma) a bíróság úgy döntött, hogy feltételesen szabadon bocsátja. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett – írja a BorsOnline.

 – Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. Nyolc-tizenöt napon belül jogerős lehet, ez után szabadulhat ki ténylegesen védencem – mondta a jogász, aki szerint Bene László a saját lábán szeretne megállni.

Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. Donászi korábban egy rendőrt is megölt, majd 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját. Egy egyetemista kocsikísérőt megöltek, a sofőr megsebesült. Ugyanebben az évben Sárszentmihályon tartottak lőgyakorlatot, megzavarta őket két vadász, akiket szintén megöltek.

1994-ben fogták el mindkettőjüket, két évvel később ítélték őket életfogytiglanra. Akkor ez húsz évet jelentett, ami 2014-ben járt le. Akkor öt évvel meghosszabbították Bene büntetését.

Az étel elfogadható, a biztonság kiváló, mindig van kihez szólni. Nekem bejött a böri

– fogalmazott korábbi börtöninterjújában Bene, aki tíz évig magánzárkában raboskodott, amit saját bevallása szerint imádott. Akkor kezdték el felkészíteni a szabad életre, akkor került egy tízfős cellába, csupa gyilkossal együtt.

Bene ügyvédje, Soltészné dr. Nagy Katalin a Borsnak nem szeretett volna nyilatkozni, mint mondta, legutóbb éppen a nagy sajtófigyelem miatt nem engedték szabadon védencét.

Azért vagyok itt, mert a bűntársammal tíz embert megpisztolyoztunk, ebből négy meghalt. Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám

– mondta korábban Bene László.

A 66 éves férfit 1996-ban ítélték el társával. Tetteikért ma tényleges életfogytiglan járna. Bene 2019-ben mindenképpen szabad ember lesz.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Nem is értem miért nincs halálbüntetés vagy az életfogy. legyen tényleges életfogy.!!!
Ott fogja folytatni ahol abba hagyta.:-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
puki
Ismerünk már olyat aki a saját lábán áll
vukkocska
Sajnos nem a bíróval fogja kezdeni, mert neki hálás a kiengedésért. Miért kell lehetővé tenni ismét számára a gyilkolást? Mert nem önvédelemből ölt, hanem mámorból.
Designer
@Mobil123: LE KELL LŐNI, AHOGY KILÉP A BÖRTÖNKAPUN!
kamazuka
A hazai törvénykezés a jogalkotás csődje!

Remélem, családom közelében nem tervezi új életét!

Az lesz az utolsó napja!
r2d2
Másodfokon hatályon kívül helyezte az ítélőtábla a feltételes szabadon bocsátását!!!
r2d2
@Horizont: Ott! Bemondta a rádió ma délután...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.