Hiába itthon kapott támogatást Oscar-díjas filmjéért, a Saul fiáért, Nemes Jeles László nem költözik haza, Párizsban marad, mert elmondása szerint minden oda köti, oda húz a szíve – írja a Blikk.

Nemes Jeles László nem költözik haza Párizsból

A lap munkatársa a ferihegyi reptéren csípte el az Oscar-gáláról hazatérő magyar filmeseket kedden.

A film főszereplője, Röhrig Géza kedden nem jött Budapestre, ő New Yorkban lakik ugyanis. Nemes Jeles László pedig Párizsban, és nem is akar hazaköltözni, mert a francia fővárosban nőtt fel, minden odaköti, oda húz a szíve.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Hogy nem költözik haza, ezen nincs mit csodálkozni.
További sok sikert!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
luca554
@perfekt: én úgy tudom, hogy Szabó István sem él itthon. Nemes Jeles László lakhelye mit sem von le abból, hogy a díjat magyar szinekben vette át, és mióta elindultak ezzel a filmjükkel, azt a rengeteg elismerést hazájának hozta.
Ez a hazája, az az otthona.
Most azok az emberek vádolják akik "riszpekelnek", mert szégyellik leírni az elismerés szót.
perfekt
@luca554: Szia. Tudod-azt gondolom-Szabó István ma is magyarul álmodik!(Persze neki is van teher az életében!) Az újdonsült "díjazottunk"-kissé izraeli akcentussal beszéli a magyart-de ez nem hiba-és semmi köze az ő sikeréhez.Annyit azért megjegyeznék-hogy nem volt elegáns ,egy nappal a díj átvétele után-ennyire elhatárolódnia "magyarságától" amennyiben van az neki.Az én véleményeimhez ez ügyben sem lehet a "riszpektelni " ( így írják szerintem) szócskát használni,mert nem igaz-hogy egy létező dologtól ,egy objektív ténytől elhatárolódnék- és azt kiolvasni-mondataimból-hogy én valamivel is vádolnám nevezettet- na az,zavaros megjelenítés..Némi malíciával olvastam rektifikálásodat, de nincs gond ,mert normális a hangnem-amivel megkerestél.
luca554
@perfekt: Üdvözöllek. ( köszönöm a javítást, igazad van.)Na látod, nekem is tetszik ez a hozzáállás a válaszomhoz,hiszen az is egy nézet, az én gondolatomat tükrözi és nem azt jelenti, hogy a tiédet nem tartom helyesnek.
Kulturáltan írtál, ami kulturált választ érdemelt.
A riszpektet pedig nem neked szántam, hanem azoknak a fanyalgó,hazafiaskodó kommentelőknek, akik "nagy riszpektelni" szoktak.
wagabund
Rofusz Ferenc (Budapest, 1946. augusztus 19.) Kossuth-díjas magyar rajzfilmrendező. A nevéhez fűződik az első magyarországi Oscar-díj, melyet az általa rendezett háromperces A légy című film 1981-ben kapott a legjobb animációs rövidfilm kategóriában...

Az Oscar-díj átadás botránya

A neki ítélt díjat helyette - ám ezt el nem árulva az átadóknak - Dósai István, a Hungarofilm igazgatója vette át. A szobrot még aznap elkobozták tőle, Rófusz később személyesen vehette át

nehogy valami zökkenőmentesen menjen...
perfekt
@luca554: Köszönöm szavaidat ,két ember különbözőségének ,nem szabadna durva,személyeskedésig fajulnia.Mert az- az ember aki ismeri saját-"korlátait" erényeit,hibáit az tiszteli a másokét is.Ezt a fórumot ezért hozták létre--hogy "eszmét" cseréljünk--és akkor is emberként maradjunk-mikor annak határait feszegetik .Ám amennyiben, mások személyiségi jogokat sértenek-azt nehéz tolerálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.