A jegybank felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb és az OTT-ONE részvények tőzsdei kereskedését, mert mindkét kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.

A moratórium a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatás közzétételéig marad érvényben.

A jegybank közleménye szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium – a FuturAqua Nyrt.-hez hasonlóan – a Norbi Update Lowcarb Nyrt. és az OTT-ONE Nyrt. korábbi könyvvizsgálójával szemben is minőségellenőrzési eljárást folytatott le, amelynek alapján a 2014. évi beszámolót illetően a könyvvizsgálat 90 napon belüli ismételt elvégzésére kötelezte a könyvvizsgálót. A megismételt audit alapján a könyvvizsgáló megállapította, hogy a korábban kibocsátott független könyvvizsgálói jelentés nem megfelelő, ezért azt visszavonta.

A független könyvvizsgálói jelentés visszavonásáról 2016. április 25-én – a tőkepiacról szóló törvény rendelkezéseinek eleget téve – mindkét kibocsátó rendkívüli tájékoztatást tett közzé.

Bár a jogsértést közvetlenül ez esetben sem a Norbi Update Lowcarb Nyrt., illetve az OTT-ONE Nyrt. mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértésére tekintettel az MNB szerdától felfüggesztette a két papír forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén, mindaddig, amíg a két kibocsátó teljesíti a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ez a Norbi hülye?
ki kellett volna fizetni a védelmi pénzt!
Esetleg.
Talán nem jártak bent a fitnesszteremben ilyen furcsán álló szemű napszemüveges City Cobrák?
És nem említették, hogy hallottak már olyasmiről, hogy valahol elpusztult a macska?

Idióta ez a csávó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.