A mennyiségre vonatkozóan van egy keleti mondás: reggelizz egyedül, oszd meg az ebédedet a barátoddal, s add a vacsorádat az ellenségednek! Úgy gondoljuk, hogy ezt nem kell különösebben magyarázni. Bőséges legyen a reggelid, az ebéd már kicsit visszafogottabb. A vacsorád legyen mennyiségileg a legkevesebb. Minőségileg a legfontosabb, hogy legyen elegendő szénhidrát-, zsír- és fehérjebevitel. Egyél sok rostban dús ételt, igyál megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot. De nézzük az egyéb trükköket! Ne keverd össze az éhséget az étvággyal! Az éhség egy állapot, amikor a test jelez az agynak, hogy itt az étkezés ideje. Jelezheti levertség, korgó gyomor. Ezzel szemben az étvágy az evés megkívánását jelenti, kiválthatja egy illat, egy látvány. Tehát ne egyél csak azért, mert valamit megkívántál. Akkor egyél, ha valóban megéheztél! Többször egyél keveset! Napi 5-szöri étkezés a legideálisabb, stabilan tartja a vércukorszintedet. Főétkezések között fogyassz gyümölcsöt,...

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A jó néger életbe (bocs ha ez nem megengedett)! Néhány napja épp azt olvastam, hogy a bőséges reggeli milyen ártalmas! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.