Miért könnyezünk hagymaszeletelés közben? A válasz egyszerű. Amikor szeletelés közben a hagyma sejtjei sérülnek, felszabadul a hagyma illóolaja, amely irritálja a szemet. Ez nem veszélyes, csak kellemetlen. Mit tehetünk ellene? Van, aki orrcsipeszt használ vagy búvárszemüveget, de vannak egyszerűbb módszerek is. Az egyik legjobb, ha a hagymát megmossuk hideg vízben, s a kést is bevizezzük. A felezett hagymát, amit éppen nem vágunk, fordítsuk lefelé a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe, ezáltal a szemünkbe. Már nagyanyáink is ismerték a következő módszert: hagymaaprítás közben vegyünk a szánkba egy nagy korty vizet, és tartsuk ott. Nem fogjuk érezni a hagyma szagát, a szemünket sem fogja csípni, s a végén egyszerűen köpjük ki a vizet. Van még egy jó módszer: hűtsük le a hagymát a hűtőben, vagy tegyük néhány percre a fagyasztóba. A hideg hatására a kémiai folyamatok lelassulnak, nem szabadul fel annyi illóolaj, így nem éri a szemet. De dolgozzunk szaporán,...
Miért „sírunk” a hagyma aprítása közben?
Forrás:
webshop.hillvital.hu
Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
Itthon
- 2024. April 18., 18:53
Csúnya kormányzati korrupciós bukta – Minisztériumi tisztviselők feje hullik porba a több tízmilliós csúszópénzek miatt
Itthon
- 2024. April 18., 17:59
Ingyenes postai pénzfelvétel? Kegyetlenül becsapták az embereket!
További ajánlatok
Nagyvilág
- 2024. April 18., 15:00
Végre örülhet Orbán Viktor – Horvátországban a jobboldal győzött
Nagyvilág
- 2024. April 18., 12:59
Putyin senkinek nem kegyelmez – Második Aleppóvá változtatják Harkivot az oroszok
2 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás