A quinoa egy Dél-Amerikából származó növény kimagasló tápértékkel és alacsony kalóriával. A legtáplálóbb gabonafélékhez tartozik és nagyon sokféle ásványi anyagot tartalmaz mint pl.: kalcium, kálium, magnézium, vas,cink. Gazdag még B-, C-, és E-vitaminban. Az áfonyához hasonlóan magas a rost tartalma és bővelkedik antioxidánsokban is. Ellentétben a többi gabonával ennek nagy a fehérjetartalma ezért nagy szerepet játszhat az egészséges táplálkozásban. Gluténmentes ezért az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. A lúgosító hatása miatt fontos alapanyaga szokott lenni a méregtelenítő kúráknak. És hogy miben más mint a többi gabona? Sokkal magasabb a zsírtartalma és a fehérjetartalma illetve tápanyag és ásványi anyag tartalma is felülmúl más gabonaféléket. Változatosan is felhasználhatjuk a quinoat így másképpen is élvezhetjük a gabonák jótékony hatását. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük a quinoat és mivel semleges az íze sós és édes ételekhez is ajánljuk. Készíthetünk...

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.