Rövid betegség után, szombaton meghalt Laux József – közölte a zenész családja nevében Laux Ádám és Laux Thomas a 444.hu tudósítása szerint. A legendás dobos 73 éves volt.

Laux 1962-ben, 19 évesen, alapítótagja volt az Omegának. Laux aztán 1971-ben Presser Gáborral kivált az Omegából, és megalapították a Locomotiv GT-t. Laux 1976-ig dobolt az együttesben, nem sokkal a kilépése után elvált Adamis Annától, és disszidált Los Angeles-be.

A zenészt szívbetegség után, 73 éves korában, szombaton érte a halál – erősítette meg a hírt Kóbor János, az Omega énekese az MTI-nek.

"Hétfőn még bent jártunk nála a balatonfüredi szívkórházban és akkor már nagyon rossz érzésekkel jöttünk el. Szörnyű, hogy Somló Tamás halála után két héten belül egy másik nagyszerű zenésztársat veszítünk el" – hangsúlyozta Kóbor János. Mint mondta, Laux János rendkívül céltudatos ember és nagyon szorgalmas zenész volt, messze a legszorgalmasabb az Omegában.

"Együtt alapítottuk az Omega együttest 1962-ben, de már előtte hosszú évekig egy osztályba jártunk a József Attila Gimnáziumban. Egyikünk sem volt képzett zenész, ugyanakkor neki a dobolás mellett a szervezéshez is komoly affinitása volt. Amikor középiskola után a zenekarból valamennyien egyetemre kerültünk, azt hittük, ez az együttes végét is jelentheti, ő volt az, aki a folytatást a leginkább szorgalmazta" – idézte fel Kóbor János.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A legkiegyensulyozottabb, legcsendesebb zenesz is elment,... Nagyon sajnalom Ot, nehez lehet a csaladjanak, a hatramaradottaknak... Igy mar az Omega sem lesz az, ami volt: egy meghatarozo darab a csak nekunk fontos , nekunk ertheto magyar beatzene piacan...Igenyes, jo muzsikus volt... Nyugodjek bekeben,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
A legkiegyensulyozottabb, legcsendesebb zenesz is elment,... Nagyon sajnalom Ot, nehez lehet a csaladjanak, a hatramaradottaknak... Igy mar az Omega sem lesz az, ami volt: egy meghatarozo darab a csak nekunk fontos , nekunk ertheto magyar beatzene piacan...Igenyes, jo muzsikus volt... Nyugodjek bekeben,
vonotok
Elment ! ... megint szegényebb lett a hazai pop világ egy legendával. Nyugodj békében.
herczeg0210
A néhai Omega koncertjeit az E-klubban nagyon szerettem, mert szép tiszta zenét játszottak! Laux József pedig szerényen és csodálatosan szolgálta ezt a muzsikát. Végtelenül sajnálom, sok remek csodálatos percet kaptam Tőle, nyugodjon békében, Isten áldja!
RonaGyuri
RIP, s nem kellene túltólni a bringát: "Laux 1962-ben, 19 évesen, alapítótagja volt az Omegának"
Ami nagyon nem igaz, már csak azért sem mert sem ő sem pedig a Kobór (bár ö állítólag néhányszor szerepelt korábban is) nem volt 63-ban még tag, mikor én megismertem őket az Egyetemi Klubban (Kovacsics Andris akkor már ott volt, de legjobb tudomásom szerint ő sem volt alapító tag, legalább is ő nekem akkor úgy mesélte), csak valamikor 64-ben csatlakoztak az együtteshez.
silber13
Szerintem Laux nem vot egy zseniállis dogos. De hogy mégis az lett, az talán azért sikeredett neki, mnert minden ötés a helyén volt és csak az volt oda való. Miként anno Ringoé

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.