Sorra mindenki elmegy közülünk, nekem is át kell gondolnom, mi lesz. Valahogy most értékelődik fel számomra az egész hatvanas évek jelentősége – mondta Benkő László, az Omega együttes billentyűse Laux József halálhíre kapcsán.

Laux József, az Omega és az LGT egykori dobosa szombaton 73 évesen hunyt el szívbetegség következtében.

"Együtt kezdtük a zenélést a hatvanas évek legelején a Benkó Dixieland Bandben. Benkó Sanyi tavaly év végén együtt hívott be minket egy tévéműsor felvételére. Aztán nem sokkal azután meghalt Benkó, két hete meghalt Somló, most Laux"

– sorolta sírva Benkő László.

Mint felidézte, e hét hétfőjén Omega-koncert volt Balatonfüreden, és előtte rövid látogatást tettek a beteg Lauxnál a szívkórházban.

"Együtt voltunk mindannyian a réges-régi Omegából, sajnos Somló már nem lehetett velünk. De ott volt a szobában Laux Blöró, Kóbor Mecky, Kovacsics Öcsi, Varsányi Gergely és én. Blöró már nagyon rossz állapotban volt, de amikor meglátott minket, újra a hatvanas években, a fiatalkorunkban érezte magát. Megrázó pillanat volt ez, aztán mindannyian adtunk neki egy puszit" – mondta Benkó László.

Hozzátette, hogy utána az esti Omega-koncerten úgy érezte, mintha átszúrták volna egy késsel, Mecky pedig a koncert után belekapaszkodott, ami nem nagyon történt meg korábban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Mindenki elmegy
Mondj egy dalt azokért, akik nincsenek itt
szaboria1
Sajnos most kezd bennem is tudatosodni hogy kezd eljárni felettünk az idő.
eugen4402
@Szókrakész: Gratula, ez telitalálat..! Szavak helyett gyújtottam egy mécsest...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.