Az orosz főváros több étterme is felvette az étlapjára a nutriát. Burger és hot dog is készül a narancssárga fogú rágcsálóból – írja a nuus.hu.

Több étterem is étlapjára vette a rágcsálóból készült fogásokat. A mozgalom élharcosa a Krasnodar Bistro, és annak tulajdonosa, Takhir Kholikberdiev, aki Krasznodar városából származik, azon a vidéken pedig nem ismeretlen a nutria, amit most a fővárosiakkal is meg akar ismertetni.

Természetesen sokan még idegenkednek tőle, pedig több vélemény alapján is ízletes húsról van szó, amit gombócba és káposztalevélbe töltve is kínálnak, de készül belőle hamburger és hot dog is.

Az ára viszont nem gyenge, a nuus.hu-n kiderül, hogy érdemes-e váltani a klasszikus hamibról a hódpatkányhúsra.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Valoszinu mar nem tudjak eladni a nutriabundat kulfoldon - Oroszorszagban meg mar mindenkinek van egy otthon, usankaval egyutt -, igy maradt a nutria mint kaja-alapanyag
.@lusta: Erre en is emlekszem, allitolag tenyleg finom volt, es sokan eltek meg a nutriatenyeszetbol. (Mondjuk en sohasem szerettem a szalkas szore miatt, nekem nem volt igazan "cicas" a szore...:o))))
A "hodpatkany" nevet is valami fontoskodo hulye talalhatta ki, mert szegenyke ragcsalo.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Valoszinu mar nem tudjak eladni a nutriabundat kulfoldon - Oroszorszagban meg mar mindenkinek van egy otthon, usankaval egyutt -, igy maradt a nutria mint kaja-alapanyag
.@lusta: Erre en is emlekszem, allitolag tenyleg finom volt, es sokan eltek meg a nutriatenyeszetbol. (Mondjuk en sohasem szerettem a szalkas szore miatt, nekem nem volt igazan "cicas" a szore...:o))))
A "hodpatkany" nevet is valami fontoskodo hulye talalhatta ki, mert szegenyke ragcsalo.
ila51
@lusta: @karma1: ...egyik ismerősünk is tenyésztette , egyszer adott egy nagy tepsire való megnyúzott combot. Megsült majd három óra alatt , félidőig letakarva , majd kitakarva. Bizony olyan finom illata volt , hogy még a szomszédok is megkívánták. A két kicsim olyan jóízűen ették , ami náluk ritkaság számba ment , mivel nem voltak nagy húsevők.
ez azóta már párszor fel volt emlegetve :)
karma1
@ila51: Igen, viszont minden csak talalas kerdese: ha ugy talalod fel, hogy "hodPATKANY", akkor azert annak egeszen mas kicsengese van, mint a nutrianak...:o)))
eugen4402
Személyesen nem volt szerencsém megkóstolni ezt a csemegét, de ismertem egy hölgyet, aki egy ilyen nutria-telepen dolgozott. Mesélte, hogy mindent ki kellett betonozni, mert csak úgy tudták megakadályozni, hogy elszökjenek. A húsukat különben az akkori NSZK-ba szállították, ahol ínyencségnek számított, és felesküdött arra, hogy a nutria-máj felér a legfinomabb libamájjal...
ila51
@karma1: jól mondod...akkoriban nem itt lógtunk , hanem szomszédoltunk...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.