A Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet 155 millió dolláros (46 milliárd forintos) premierhétvégével startolt az észak-amerikai mozikban – írta vasárnap a Variety.com.

Az 1977-es Csillagok háborúja előzményeit bemutató produkció ezzel a bevétellel minden idők második legjobb decemberi nyitányát produkálta Észak-Amerikában, és idén ez lett a második legnagyobb bevételű debütálás is. A Zsivány Egyes a Star Wars-filmsorozattól különálló produkcióként készült a Disney filmstúdióban. A sci-fi globális bevétele a hétvégén meghaladta a 290 millió dollárt (86,7 milliárd forintot).

Bár a Disney – amely 2012-ben négymilliárd dollárt költött a Star Wars-sagát megteremtő LucasFilm felvásárlására – figyelmeztette a rajongókat, hogy ez lesz az első olyan film, amely nem a Luke Skywalker-klánról szól, ráadásul sötétebb tónusú és inkább nevezhető háborús filmnek, a Star Wars-univerzum kedvelőit ez láthatólag nem kedvetlenítette el.

Az amerikai kasszasikerlistán a hétvégén a Vaiana című animációs film került a második helyre 11,7 millió dolláros (3,5 milliárd forintos) jegyeladással. A Hivatali karácsony című vígjáték 8,5 millió dollárral (2,5 milliárd forinttal) lett a harmadik.

Will Smith szintén a hétvégén a mozikba került új drámája, a 36 millió dollárból forgatott Váratlan szépség viszont csupán 7 millió dollárt (2 milliárd forintot) keresett, nyilván erős volt neki a Star Wars-konkurencia. Jeff Goldstein, a Warner Bros. amerikai forgalmazási főnöke csalódott is az eredmény láttán, de megjegyezte, hogy a produkció még beindulhat, hiszen főleg a harmincon felüli nézőkre apellál, és az ünnepek alatt és később is lesz idő rá, hogy a közönség felfedezze magának.

Az első öt kasszasikerlistás produkció közé még a Legendás állatok és megfigyelésük jutott be, amely 5 millió dollárral növelte bevételeit, és ezzel észak-amerikai jegyeladásai már csaknem elérték a 208 millió dollárt (62,2 milliárd forintot).

Az idei díjszezonban Oscar-esélyesként emlegetett Kaliforniai álom a hétvégén már 200 amerikai moziban ment és négymillió dollárért (1,2 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével forgatott musical eddigi teljes bevétele 5,3 millió dollár (1,6 milliárd forint).

A régi város című film, amit szintén több Golden Globe-díjra jelöltek a héten, már 18,2 millió dolláros (5,2 milliárd forintos) bevételnél jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.