Thuróczy Gergely Rejtő-kutató úgy véli: Rejtő Rejtő “folklorizálódott”, alakja köré az olvasói igény szerint, népköltészetszerűen városi legendákból, vándoranekdotákból, jópofa történetekből egy teljes mitológia, alternatív életrajz kristályosodott ki. “A legnagyobb fájdalma az volt, hogy legsikeresebb művei, a ma is olvasott P. Howard-könyvek a korabeli kiadói politika miatt nem saját nevén jelentek meg” – vallja a Megtalált tragédia c. kötet szerzője, Thuróczy Gergely, Rejtő-kutató.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Rejto Jenot kellene erettsegi tetelnek tenni, nem azt a hulye varro danit,...Ilyen sziporkazo humora csak nagyon keveseknek volt, Karinthy, Hofi volt ilyen pengeeles aggyal szorakoztato,...Kar, hogy olyan fiatalon meg kellett halnia a sok barom politikus miatt, a szarmazasa miatt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.