Egy ismerősöm lakásán járva azon gondolkodtam, vajon a rendetlenség, ami szobáról, szobára mellbe vág összefüggésben áll-e a bizonyos hölgy lelkiállapotával? Vajon ha a fejében rendet rakna, nem lenne-e könnyebb a lakásában is rendet tenni?

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A vilagon semmi sem tokeletes... Kulonben pedig ismertem alkoholista nocit a szomszedomban - a felnott fiaval elt -, es keves olyan rendezett, tiszta lakast lattam az eletben, mint az ove. De a vilagon semmi mas nem volt vele rendben.
Ha katonas rend , uresseg lenne csak az iroasztalomon, fraszt kapnek, es leblokkolnek. Szerencsere nem muszaj katonas rendnek lennie, mert az iroszerek megfernek a lebego bonsai-val es a baratnomtol kapott , altala keszitett pici baranykaval . Ezek elmeletileg egyaltalan nem illenenek oda, de a ket tenyernyi helyen elfero szemelyes dolgok mindig feltoltenek, otletet adnak. (Plane ha megrazom a bonsai alatt az asztalt, es az viccesen elkezd meg jobban mozogni...:o))))
A legenda szerint amikor Michelangelo megalkotta a David szobrot, tul tokeletesnek talalta, es rautott kalapccsal a terdere, hogy a marvanybol egy paranyi darab letorjon - ne legyen mar olyan tokeletes.
A legdragabb keleti kezzel szott perzsakban is mindig van egy paranyi hiba a mintaban, mert csak Allah tokeletes a hituk szerint...;o)))
Nőkor
@karma1: :) Igazad van. Azért is szerepel a cikkben az "otthonos rend" kifejezés. :) A katonással is baj van, a durva kupival is baj van. A kettő között van az igazság. Szerintem.
karma1
@Nőkor: Bizony, ez igy van! ...:o))) Nalam mindig "otthonos " a helyszin, ha a diszparna nem "sarkosan" all, ahogy a magazinokban van, nem lovom fobe magam...
Ja, es ha atmenetileg rendetlenseg van - magazinok 2-3 helyen, mert azokat egyszer a laptopnal, egyszer meg az iroasztalnal , maskor a haloszobaban hasznalom a munkamhoz - en akkor is csukott szemmel elohuzok azonnal barmit, amire szuksegem van. (Belsoepitesz vagyok, otthon dolgozom, tehat az otthonom a munkahelyem is...:o))))
Egy japan csajszi, Marie Kondo irja a konyveben (Spark Joy), hogy amikor rendet csinalunk, akkor a sajat szemelyisegunkkel kell megkuzdenunk, amikor takaritunk, akkor a termeszettel vivunk csatat." -(Itt a holgy arra gondolt, hogy amikor rengeteg minden osszegyulik egy lakasban, akkor sokszor meg kell magunkat eroszakolni, hogy ne halmozzunk fel rengeteg haszontalan holmit, sosem hordott ruhat, de azokat a dolgokat meg kell tartanunk, ami kezbe veve oromot, boldogsagot okoz. A takaritas meg csak a por es a kosz eltuntetese, hygienikus kerdes, ami rutin hazimunka Ennek ertelmeben a rendcsinalast nagyon odafigyelve kell csinalni, mig a takaritas tokeletesen mechanikus rutin lehet. (Nekem ilyenkor jonnek a legjobb otleteim...:o)))
Nőkor
@karma1: Néha, amikor először megyek valakihez, és meglátom a lakását, rájövök, hogy nálam rend van, még a gyerekem szétgórt cuccával együtt is. :) Mindjárt jobban érzem magam. Már csak ezért is érdemes vendégségbe járni. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.