Június 30-ai hatállyal megszűnik a munkaviszonya Karsainé Dömsödi Évának, aki "eltúlzottan reagált" egyes munkahelyi egyedi történésekre.

Az igazgatóhelyettes körlevélben utasította a dolgozókat arra, hogy mindenféle pletykálkodás, híresztelés és kéretlen véleményalkotás tilos lesz a bíróságon. 

Nem kívánatos, kerülendő, sőt tilos: a pletykálás, a kéretlen véleményalkotás, a híresztelés, a munkahelyi közösség széthúzása, uszítása, az ügyeskedésekkel remélt előnyszerzésre irányuló magatartás és egyéb, hasonló jelenségek

- írta a levélben, és külön figyelmeztetett arra is, hogy nem akar olyat látni, hogy valaki "15:55-kor már kikapcsolt gép előtt ugrásra készen várja, hogy az óra elüsse a 16.00-t". A túlórázók esetében viszont nem számít bele a túlórába a "készülődéssel töltött idő".

A 444.hu szerint a Fővárosi Törvényszék most azt közölte, hogy nem tudnak azonosulni annak nyelvezetével és Karsainé Dömsödi Éva stílusával. Az igazgatóhelyettes szolgálati viszonya pedig hamarosan megszűnik

„Mint minden jól működő szervezetnek, így a Fővárosi Törvényszéknek is van olyan belső szabályzata, etikai kódexe, amely a munkavállalóktól elvárt magatartásformákat rögzíti. Az Önök által hivatkozott dokumentum az igazgatóhelyettes asszony fent jelzett szabályzatokban megfogalmazott és részben saját elvárásait tartalmazza a szervezeti kultúrában nem megszokott és nem megengedhető formában. A körlevél kiküldésekor Karsainé Dömsödi Éva még igen rövid ideje dolgozott a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Hivatalában (FTGH), és az általa ezen rövid idő alatt tapasztalt egyedi ügyek általánosításával fogalmazta meg az FTGH munkatársainak magatartására vonatkozó követelményeit. Karsainé Dömsödi Éva sajnálatos módon eltúlzottan reagált olyan egyedi történésekre, amelyekhez hasonlóak minden nagy létszámú szervezetben előfordul(hat)nak.

Igazgatóhelyettes asszony előzetesen nem egyeztette a Fővárosi Törvényszék elnökével a körlevél szövegét, amelynek nyelvezetével és stílusával az FT vezetése nem tud azonosulni.

Az FTGH igazgatóhelyettesének szolgálati viszonya közös megegyezés alapján 2017. június 30. napjával megszűnik.”

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
a Terrorháza úrnője július 1-ével veszi állományba, 2x-es fizetésért. Pókharapóschy selmeczhy gabriella, Abádszalók úrnóje, szenátorasszony tanácsadóként alkalmazza a magánnyugdíjak védésére..
justhpeter
Remélem felfelé bukik. Az ilyen magas értelemnek csak arra van út.
Cefi
"Kirúgják a pletykálkodást betiltó igazgatóhelyettest a Fővárosi Törvényszékről"

Persze ez még nem biztos. Csak pletykálják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.