Több mint három éve csak kérvénnyel hagyhatta el Budapestet az UFO frontembere egy büntetőügy miatt, külföldre sem utazhatott. 

Mist ismert, az UFO együttes frontemberét, Varga Zsoltot kerítéssel vádolták meg, az egykor nagy sikereket elérő csapat frontembere 2012-14 közt előzetes letartóztatásban volt, majd az elmúlt több három évben minden egyes vidéki fellépése előtt kérvényeznie kellett, hogy elhagyhassa Budapestet. Külföldre így sem engedték el, pedig lettek volna ott is fellépései – olvasható a Blikk cikkében.

Terhesnek érzem ezt a béklyót. Kérem a bírónőt, több mint három év után szüntesse meg ezt a kényszerintézkedést

- mondta el a tárgyaláson Varga Zsolt, ám először ezt a bírónő elutasította, mondván a férfi nemcsak vádlott, de büntetett előéletű. 

A cikk szerint Vargának évekkel ezelőtt volt egy felfüggesztett ítélete, amelynek próbaideje alatt elkövette a vád szerint a kerítést. 

Védencem életvitele rendezetté vált, házasságot kötött, feleségével házat vásárolt és családot szeretne alapítani. (...) Védencem jövedelmét és presztizsét is emelné, ha más hazai zenészekhez hasonlóan a szomszédos országokban is folytathatna előadóművészi tevékenységet

- sorolta Varga ügyvédje, és hozzátette: Magyarországon ritkán szoktak ilyen hosszú időre lakhelyelhagyási tilalmat alkalmazni.

A bírónő végül igazat adott Vargának és ügyvédjének, és megszüntette a tilalmat, így az UFO mehet külföldre is fellépni.

(Címlapi kép: Youtube)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.