Pálinkával nyitja a reggelt Gesztesi Károly! – ezt maga a színész mesélte el a Blikknek, a színész hosszabb absztinens időszak után úgy döntött, hogy inkább élvezi az életet, minthogy mindent megtagadjon magától. Igaz, szigorúan a szabadidejében enged a csábításnak.

„Amikor dolgozom, akkor sosem iszom, és a házamban sem tartok alkoholt. De ha lazítás van, akkor nem figyelek rá, hogy lecsúszik-e egy pohárka bor” – mondta a lap érdeklődésére a színész, amikor arról kérdezték, hogy áll az életmódváltásával.

„Amikor reggelente nincs dolgom, akkor szívesen lenézek hét körül a közeli kocsmába, és megiszom egy jó magyar pálinkát, amit egy öt tojásból álló rántotta és szalonna követ” – mondta nevetve Gesztesi a Blikknek, aki ezúttal már kicsit másként látja a követendő életmódot, mint pár hónapja. A színművész már többször megfogadta, hogy nem néz a pohár fenekére, legutóbb tavaly nyár végén tűzte ki céljául, hogy 500 napig teljesen száraz marad. Ahelyett, hogy magyarázkodna a legördült italok miatt, inkább büszkén vállalja, hogy ő bizony túlságosan szereti ahhoz az életet, hogy lemondjon az ivásról.

„Bátran vállalom, hogy ha nem dolgozom, akkor boldogan megiszom bármikor bárkivel egy pohár rozét! Már a könyvemben is felvállaltam az életfilozófiám, miért tenném most ezt másképp?! Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy egyen-igyon amennyi jólesik! Az én filozófiám­ az életigenlés! Annyi nehézséget gördít elénk az élet, miért ne lehetne élvezni az örömöket is, amiket ad” – szakadt ki Gesztesiből a költői kérdés, majd elárulta azt is, nyári szabadsága alatt egy zarándokutat tervez, amit még mindig nem döntött el, hogy Spanyolországban vagy Magyarországon teljesít majd.

„Egyelőre még bizonytalan vagyok, merre induljak, de az biztos, hogy lesétálom az El Camino vagy a Kéktúra útvonalát! Az utamról pedig videó­blogolni is fogok!” – lelkendezett Gesztesi. A művészre idén még 60 előadás vár, a Robin Hood musicalben és a Miniszter újra félrelép című darabban is találkozhat vele a közönség, így csak mérsékelten élvezheti a folyékony örömöket.

Gesztesi tavaly nyáron úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy tervei szerint 500 napig egy kortyot sem iszik. Aztán ősszel autóbalesetet okozott, igaz, szerencsére senki sem sérült meg, amikor kocsijával egy padkának ütközött.

„Kilencvenhárom napig nem ittam egy korty alkoholt sem. Aztán hibáztam. Két pohár whiskyt ittam, és ezek után történt a baleset. Továbbra is az a cél, hogy elérjem az 500 napos józanságot, csak most egy kicsit tovább tart majd” – mondta akkor a Blikknek.

(A címoldali kép forrása: tv2.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Jól tesz!!! Az öt tojásos rántotta közömbösíti, hacsak utána nem iszik még egyet, hogy jó legyen az emésztése!!??
Eladott Ország
vastagbor.blog.hu/2010/06/11/gesztesi_nyugdijba_vonul_47_evesen
Gesztesi nyugdíjba vonul, mert nem akar TB-járulékot fizetni. Lassan mondom, hogy mindenki megértse: el-ké-pesz-tő. Nyugdíj és gázsi. A művész urak és hölgyek valóban gyorsabban "kopnak" mint egy pék, vagy egy üvegfújó vagy egy kőműves? Ki állapítja meg, hogy ki és mennyire "kopik"?
Kisbundi
Egészségedre Károlyom! Elvégre vígan megy tönkre a magyar! Eszem iszom- dinóm-dánom! Mint a régi szép dzsentri világba! Tele has, italtól elbutított agy, csal így tovább...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.