Tudjuk, hogy a kakaófa Dél-Amerika őserdeiből származik az Amazonas és az Orinoco vízrendszerének árteréről. Az uborkára hasonlító termést, ha ketté vágjuk, benne 25-30 darab kakaóbabot találunk. A kakaó indián eredetű szó. Nahuatl nyelven kakaual néven ismerték a mexikóiak már az aztékok előtt is. A maják, majd az aztékok és az inkák négyféle kakaóitalt ismertek. Habos víz vagy sokoatl volt a neve, amit kakaóporból, kukoricalisztből, mézből, vaníliából készítettek és gyakran ízesítették fahéjjal vagy ánizzsal. Kolumbusz Amerikába érkezése előtt már fogyasztották Peruban is, ahová az indiánok közvetítésével került a habosra kevert őrölt kakaóital.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.