A Buda-Cash-brókerbotrány legnagyobb károsultja valóban Schobert Norbi lehet, ahogy azt korábban is állította.

100 milliókat buktak az elmúlt hónapokban Schobert Norbiék

(Fotó: YouTube/TV2Magyarország)

Norbi az ATV stúdiójában, vasárnap adásba kerülő Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsor felvételén mesélt arról, hogyan építették újra többször feleségével, Rékával az Update-birodalmat.

Először tíz éve nullázták le magukat – egy nagyker vitte el a pénzüket, még az autón és a motorcsónakon is túl kellett adni, hogy be tudják fizetni a villanyszámlát. Az elmúlt két évben még nagyobb volt a gond, hiszen a Buda-Cash csődje is nagyon nehéz helyzetbe hozta őket.

„Több mint 140 milliónk szállt el, hiszen a Buda-Cashnél volt a pénz, a tőzsdére szánt Update-részvények után befizetendő személyi jövedelemadó összegét egy becsődölt brókercég számláján forgattuk – az viszont a zároláskor elveszett. A végén 407 ezer forint kártérítést kaptunk. Kértem a NAV-tól mentesítést, nem adtak, így 24 hónapig fizettem havi hatmilliót”

– árulta el Hajdú Péternek Schobert, aki így részletekben 140 millió körüli összeget csengetett ki a NAV-nak két év alatt.

Pedig kezdetben minden olyan szépen alakult: Andre Agassival például hosszú távú együttműködést terveztek, közel álltak ahhoz, hogy tulajdonostársak legyenek, a külföldi boltnyitások Bécsben, Londonban és Varsóban már elő is voltak készítve.

„Bejött 800 millió forint, amiből gyönyörű szépen elrepült több mint 300 millió Andre szerződtetésére, az összes többi a reklámkampány, plusz az áfa” – sorolta Schobert.

A krach beütésekor viszont az MNB zárolta a papírokat a Buda-Cashnél, a befektetők elbizonytalanodtak, a hirtelen feloldás után, akinek elveszett a pénze, a megmaradt részvényt adta el, és így esett a részvényárfolyam a harmadára.

A brókerbotrány ijesztette el Agassit

„Nem okozhattunk csalódást az embereknek, az MNB által meghatározott áron, több százmillió forint értékben vásároltunk vissza részvényeket, de nem ez volt a baj, hanem Andre azt mondta, „sajnos látom a híreket, hogy mindkét nagy brókercég bedőlt, úgyhogy várjunk ezzel a tulajdonirész-átruházással” – mesélte Norbi. – André nem az Update-ben nem hitt a továbbiakban, hanem elijesztette a brókerbotrány. Elbuktuk azt, ami bejött, és még alámentünk körülbelül 270 millióval. Ezt bukta a cégem, én meg magánemberként azt a havi hatmilliót, amit fizetnem kellett két éven keresztül. Rossz helyen voltam, rossz időben.

A Magyar Nemzeti Bank 2015. február 23-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Rt. működési engedélyét. Közleményük szerint a céggel szemben indított átfogó felügyeleti vizsgálat alatt „súlyos visszaélésekre utaló információk” derültek ki. A jegybank biztonsági okokból zárolta az ügyfelek számláit, majd sikkasztás miatt indult nyomozás.

(Blikk)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Tipikus hülyegyerek! Pénze van, de esze nincs! Autónyeremény-betétkönyv! (Cimborám vett 440 darabot... Bármikor kiveheti, 50 ezresek... Jobb, mint kamatra berakni a lét!)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Majd összeugrálod, öcsi! Dolgozni nem próbáltál?
Clavigo
Könnyes lett a szemem...kis köcsög. A végén még kénytelen leszel dolgozni,,vazzze.
Rózsika Hatházi
Menten kisírom az összes szememet. Még a tyúkszememet is. :)))))
papa.49
Ahhoz képest egészen jól néztek ki, hogy ,,csődbe mentetek !!!
cikicakk55
Most lebuktatom magam,mert a felettünk lévő hozzászólásoknál is ugyan azt írtam amit itt írok.Mindegy,mert minden véleményemért vállalom a nevem.
Azért elég jól mehet a bolt,ha havi 6 millát ki tudott pengetni,+ még meg is éltek,pedig nekik biztos nem annyi a megélhetésre félre tett pénz,mint az átlag embernél. Azt biztos,hogy ameddig van agyatlan,de gazdag és hiú kövér nő,addig ez a sarlatán nem fog éhen halni. Az a félelmetes a dologban,hogy esetleg emberhalálnak kell történni ahhoz,hogy kiderüljön,ez a félművelt orvosi tudáshoz semmit nem értő egyed,mekkora károkat okoz azzal,hogy kihasználja a nők hiúságát.Ütötte már meg a bokáját azért,mert kiselőadást tartott a fehérjékről, a kalóriákról, a jó és a rossz baktériumokról és egyéb szakorvosi,kémikusi dolgokról.Akkor pénzbüntetéssel megúszta.Bár úgy emlékszem Ő volt a felperes,mert egy orvos jelentette fel,akinél kiverte a biztosítékot a hamis és káros diagnózisok miatt. Arra emlékszem,hogy amikor vesztésre áll egy ügye,akkor szokása szerint el sem megy a tárgyalásra. Így húzódott el az a bírósági ügye is,mikor egy versre az állította,hogy az apja írta.Jobb lenne ha tényleg befejezné,mert még a nem szándékos emberölésért is börtön jár.Az Ő beteg Szívének viszont nem tesz jót ha a börtönbe elejti a szappant.Lassan érdemes lesz egy külön bíróságot létrehozni csak neki,mert elég gyakran szerepel alperes,vagy felperesként.
papa.49
@cikicakk55: Novák Hunornak hívják az orvost..
Fradigege
Oké. Válljanak el és újra vegye el a Rékát. Lesz sajtó, ami hoz vissza lóvét a konyhára, na és persze, ott az ATV torna.
Bevétel van. Hagyjuk már a hülyeséget. Össze-vissza lúzerkednek. És ezt ki teszik a kirakatba. Szép család, mondhatom.
CHEWBACCA
Tipikus hülyegyerek! Pénze van, de esze nincs! Autónyeremény-betétkönyv! (Cimborám vett 440 darabot... Bármikor kiveheti, 50 ezresek... Jobb, mint kamatra berakni a lét!)
cikicakk55
@papa.49: Köszi Papa! Sajnos a névmemóriám nem a legjobb. A perre nagyon emlészem,sőt az orvos arcára is. Én kerek- perec betiltanám,hogy evészségügyi indoklásokkal árulhassa a termékeit. Nem orvos, semmi előképzettsége nincs. Nem javasolhat semmit orvosi engedély nélkül. A fene nagy tudását bizonyította be,mikor a szívműtéte után tele kürtölte a médiát,hogy a kórházban húsevő baktérium miatt már a klinikai halál állapotában volt. Azt semtudja miről beszél. Az egész klinikát karanténba zárták volna. Rékuci az alig ruhácskájában nem fetrengett volna Apácskán. Egy sima fertőzést kapott el. Szívműtét után az sem Havai,de a klinikai halál az még a közelébe sem volt. Az agyhalál hamarabb utol éri,ha valamelyik gazdag férj duci kis csillagát túleteti a szétszáradt vacakjaival.
Desischado
De sajnálom, majd, ha ráérek. Én meg mások, akik a létminimum alatt tengődünk, mit szóljunk?
desiro
"egy nagyker vitte el a pénzüket, még az autón és a motorcsónakon is túl kellett adni, hogy be tudják fizetni a villanyszámlát." a bringát is mellékelni kellet volna norbikuka.
Nagyon sajnállak, te is nyerészkedni akartál rá[email protected]ál...
papa.49
@Desischado: Mink leginkább kussoljunk, hogy ne zavarjuk a fütyisz, meg a cölöpöl köreit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok