Oroszlán Szonja is megszólalt Marton László ügyében, szerinte egy nőnek ott kell hagyni a férfit, ha az elkezdi "a nyomulós dumát".

Oroszlán Szonja színésznő is fontosnak tartotta, hogy megszólaljon Marton László ügyében, akit több nő is szexuális zaklatással vádolt meg az elmúlt napokban.

Oroszlán Szonja szerint egy nőnek ott kell hagyni a férfit, ha az nyomulni kezd

Fotó: YouTube

A színésznő Facebook-bejegyzésében leírta, vele még sosem fordult elő, hogy egy férfi erőszakoskodott volna vele. 

Oroszlán Szonja – Hivatalos oldal

Sziasztok. Még soha nem írtam cikket az internetre. Semmilyen véleményt nem nyilvánítottam, mert azt gondolam, hogy hagyni kell az embereket gondolni, amit gondolni akarnak. De most muszáj...

Egy tuti ellenszert is megosztott:

ha egy férfi tiszteletlenül közeledik és elkezdi a nyomulós dumát, ott kell hagyni, ahol van.

Oroszlán Szonja szerint ha egy nőt egy "főmufti" meginvitál a szobájába, akkor nem kell odamenni, de ha mégis odamegy, egy pillanatig sem szabad ottmaradni, ha tovább fajulnának a dolgok.

Nincs az a karrier, pozíció, szerep stb, amiért egy nőnek bármit is adnia kellene a foglalkozásán kívül

- vélekedett bejegyzésében a színésznő, aki szerint ugyanakkor szerepen belül bármi belefér.

Marton Lászlóval kapcsolatban azt írta, többször ült mellette a nézőtéren, volt vele kettesben egy szobában, de sosem kapott tőle olyan üzenetet, amitől nőként rosszul érezte volna magát. 

Ebben a világban, ahol most divat a női emancipáció, most épp meg vagyunk sértődve férfiakra. Most ki lehet adni, bátrak leszünk és lázadunk. De ez csak minket stresszel. Nem ettől leszünk emancipáltak és erős nők, hanem az önmagunkba vetett hitünktől.

Igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket.

Nem érdekes, hogy mit gondol rólunk a Világ.

- zárta bejegyzését.

(Index)

(Címlapi kép: YouTube)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
@human: Igen, részben igaza van. Mert a nők is támadhatnak, vagy ellenállhatnak. De sajnos sok naiv nő is van. Fiatal koromban én is megtapasztaltam az un. zaklatást, de mindig nagyon jól leszereltem őket. Legfeljebb dühöngtem egy kicsit a hülye barmokon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@human: Dragam, igaza van Szonjanak: ki lehet hatralni egy ilyen ugybol, lehet nemet mondani. De ha jobban vagyakozunk a karrierre, a penzre, a jo szerepre, akkor bizony meg kell tennunk, hogy hagyjuk magunkat. Ekkor viszont utolag pofa be, ne a ferfit hibaztassuk, mert egy szobaban ketten voltunk! Es ha figyelmesen olvasod a torteneseket Martonnal kapcsolatban, akkor volt olyan "aldozat" aki tobbszor is visszament "aldozatnak" lenni allitolag Martonhoz! Mi ez, ha nem az a szitu, hogy BARMIT megtesz a no a karrierjeert?
Ha Marton megtette, akkor vallalja erte a kovetkezmenyeket, de ha nem???
Szoval Szonjanak igaza van.
human
@karma1: Ez az ügy elejétől kezdve nem azokról szól akikről írtál. Vagy fogadjuk el, hogy mostantól úgy kezdődnek a színházi riportok, hogy "Kedves művésznő, önben kinek a farkát tisztelhetjük?" Magyon nem jó ez így.
RonaGyuri
Egy igencsak árulkodó „hozzászólás”

Felhasználás vagy alapvető indok

A derék oriho.hu is beszáll a Marton köpködésbe, pontosabban újabb szintre emeli. „Kommunista módszerei voltak, megszólalnak Marton László volt színészei” című írásban több „művész” szólal meg, akik egyértelműen arról beszélnek, hogy „szexuális megnyilvánulást nem tapasztaltak ” és „nem is hallottak arról, hogy bárkit zaklatott volna Marton.”.
Azonban azt fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy szerintük: „a Vígszínháznál továbbra is a részben Marton Lászlótól öröklődött, Kádár-kort idéző hatalmi gyakorlat van érvényben. Ennek lényege, hogy a vezetés szinte tulajdonának tekinti a színház dolgozóit, konfrontatív helyzetekben pedig az egzisztenciális megfélemlítéstől sem riad vissza.”
Nos a dolog már eddig sem piskóta, de a derék fírkász arról értekezik, hogy Eszenyinek nehéz a helyzete, de van számára kiút: „egy zseniális fiatal színész, ifj. Vidnyánszky Attila mutatkozott be a Vígszínházban, óriási sikerrel, a következő bemutatójukat, a Háború és béke adaptációját egy tehetséges orosz művész rendezi”
1magyar
@human: Igen, részben igaza van. Mert a nők is támadhatnak, vagy ellenállhatnak. De sajnos sok naiv nő is van. Fiatal koromban én is megtapasztaltam az un. zaklatást, de mindig nagyon jól leszereltem őket. Legfeljebb dühöngtem egy kicsit a hülye barmokon.
Nessy
Ez az egész most úgy néz ki, hogy ilyen eset csak és kizárólag színházi berkekben fordul elő. Pedig nem! Csak most van egy ügyeletes bűnbak, és lehet polemizálni ezen a témán. Lehet, hogy kell a helye? Holnap egy vállalat vezető kerülhet hasonló helyzetbe?
Egy csóró kisnyugdíjas esetében ez nem lenne hír.
human
@1magyar: Hallani a szexuális ragadozókról. Ők azokat a nőket keresik akik áldozat típusok, mint például az a nő aki itthon először lebbentette fel a fátylat. Az áldozat típusú nők kevésbé tudják kivédeni az ilyen eseteket és a hallgatásba menekülnek szégyenükben.
Egyébként meg mindenki sejthette, hogy vannak szereposztó díványok, csak elég egyoldalúan láttuk eddig. Azaz mintha közös megegyezésről lett volna szó kizárólag. És most látjuk , hogy áldozatai is vannak ennek a rossz hagyománynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.