Azon megy a vita, hogy a magyar édesanyja miatt az ausztrál energetikai miniszter kettős állampolgár-e vagy sem. Ha igen, akkor nem vállalhat politikai tisztséget. Előfordulhat, hogy le kell mondania Josh Frydenberg ausztrál energetikai és környezetvédelmi miniszternek, mert egy újságcikkben a magyar felmenőiről és az esetleges kettős állampolgárságáról írtak. Az ausztrál alkotmány 44. cikkelye szerint ugyanis nem tölthet be politikai tisztséget kettős állampolgársággal rendelkező személy – írja az Index. Frydenberg édesanyja 1943-ban született Magyarországon, majd szüleivel együtt menekült Ausztráliába. Itt először magyarként vették nyilvántartásban, később viszont már hontalan került a neve mellé. Szakértők szerint aki 1941 és 1945 között Magyarországon született, az magyar állampolgárnak számít. A miniszter azzal védekezik, hogy mivel sosem kérelmezte a kettős állampolgárságot, nem is lehet az.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@szaboria1: EGYETLEN normalis allam sem szereti, ha valaki kettos allampolgarkent eldegel az orszagaban, mert arra gondolnak, hogy miert nem eleg azoknak az embereknek EGY allampolgarsag? Pontosan azert, mert ugy nez ki, hogy azok az emberek ket orszag elonyeit is akarjak elvezni, ami peldaul a romanoknak be is jon, hiszen kapjak az ingyen eu.ellatast, meg az ingyennyugdijat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@reagens: ...mert hanem a képviselet olyan nagyongyurcsányos lenne.
...és a képviselő nem miniszter.
nezelodo
Úgy tűnik, ott a szolgálatok átvilágítják a jelölteket, nálunk még a nagyságos mini elnök sem esett át ilyenen. Vagy csak ilyen rossz pedigrének számít magyarnak lenni újabban a világban?
karma1
@nezelodo: A vicc az egeszben az, hogy nem tudom, hogy mit csinaltak a hatosagok ADDIG, amig az illeto eljutott a miniszteri szekig?
Ha o mar Ausztraliaban szuletett - marpedig ott szuletett - akkor csak elmeletileg lehet magyar, de mindenkeppen ausztral, elsodlegesen.
Itt is es Ausztraliaban is minden nyomtatvany elso kerdesei kozott van az, hogy milyen statuszban tartozkodom az orszagban: , allampolgar, allando letelepedesi engedellyel, munka- vagy tanulmanyi vizummal, diplomata- vagy sportvizummal?
Ha allampolgar vagy, akkor az OSSZES allampolgarsagodat be kell irni (magyar, ausztral, angol) es eszerint kerul be a rendszerbe.
Ha az illeto soha nem irta le egyetlen nyomtatvanyra sem, hogy o magyar, akkor fujhatnak egy kilo fosztott tollat a seggebe - ausztral allampolgar. (Mindegy, hogy valaki milyen allampolgarkent szul egy gyereket barmely orszagban, a GYEREK mindenkeppen az illeto orszag allampolgara lesz elsosorban. Es mint ilyennek, nem kell keresztulmennie allampolgarsagi proceduran. Szoval egyenlore az ausztraloknak kell minden ketseget kizaroan azt, hogy o magyar allampolgar IS. Ez nem nagyon fog menni.
Equus1
@reagens: ilyen pedigrével, mint farkas flórinak van közterület-felügyelő sem lehetne...
sokanvagyunk
Vajon kik vádolják magyarságával a minisztert? Talán azok az echte ausztrálok, akik az egykori fegyenctelep-lakók leszármazottai?
karma1
@sokanvagyunk: Igen, en is utaltam erre, hat ok azt mar nagyon gyorsan ki akarjak torolni a multjukbol, ok mar bizony angol, skot, ir, holland, nemet, sved, francia telepesek leszarmazottai.
Rendesen irtogattak az aborigin benszulotteket is, hogy ne nagyon legyen, aki koveteli maganak a foldreszt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.