Négyezer hajléktalan, beteg és migráns előtt beszélt az egyházfő, százan vele egy asztalnál ettek. Az egyház evangéliumi kötelességének nevezte a szegények segítését és a szegénység elleni küzdelmet Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában mondott beszédében a szegények első világnapján, amelyen az egész világból 4 ezer hajléktalan, beteg, migráns vett részt a Vatikánban vasárnap. A pápa kijelentette, a társadalom peremén élők a világ szemében keveset érnek, pedig a szegények nyitják meg előttünk a Paradicsom kapuit, ők képviselik az útlevelet a mennyországba. A szegények segítése és a szegénység minden formájával szembeni küzdelem evangéliumi kötelesség – magyarázta, hozzátéve, nem elegendő tartóztatni magunkat a rossz cselekedettől, jót is kell tenni, embertársaink szeretéséhez nem puszta szavakra, hanem bátor tettekre van szükség. A pápa szavait a Szent Péter-bazilikában több mint 4 ezren hallgatták: olasz és külföldi hajléktalanok, migránsok, menekültek, szegények,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
mennyi a belépő? méhszaros lölő biztosan ki tudja fizetni
36
Jól gondoltam, már 2015-ben, amikor első alkalommal megnyilatkozott a migránsokról, hogy a templomok ujra megtöltése a cél. Hát, üzlet az üzlet. A jezsuiták pedig, praktikusak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.