Andrej Babis is elutasítja a kötelező kvótát. Szerdán Milos Zeman cseh államfő Prágában kinevezte az Andrej Babis miniszterelnök vezette új prágai kormányt. A kormányfővel együtt 15 tagú kabinetben a miniszteri tisztségeket az októberi képviselőházi választáson győztes ANO mozgalom képviselői és párton kívüli személyiségek töltik be. Az új kabinetben kilenc új miniszter lesz. A tárcavezetők között négy nő van. Andrej Babis bejelentette: kormányának programját január 10-én terjeszti a képviselőház elé és kér bizalmat a kabinet számára, bár a bizalmi szavazás kimenetele egyelőre nagyon bizonytalan, mert eddig majdnem minden parlamenti párt elutasította, hogy kormánykoalícióra lépjen az ANO-val, mert Babist az EU-támogatásokkal való visszaéléssel vádolja a cseh rendőrség, s ezért bűnügyi eljárás fenyegeti. Milos Zeman közölte: amennyiben a kormány januárban nem kapna bizalmat, akkor a második kormányalakítási kísérlettel újra Andrej Babist bízza meg, de több időt ad neki,...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Legyen,csak engem hagyjanak ki belőle,meg a pénzem.
verőce21
Előfeltétele volt a kinevezésének, hogy elutasítja a kötelező kvótát.

Egy régi történet jut erről eszembe: Amikor Nixon amerikai elnök - ez a jellemtelen silány karrierista - , belebukott az elnökségbe a Watergate-botrány kapcsán (munkatársait elejtette, nem védte meg őket), eladta az elnökséget Fordnak, cserébe megkapta tőle a büntetésmentességet és az elnöki nyugdíjat. És ült a Casa Pacifica-ban, amelyet (a floridai palotával együtt) elnöksége idejében vásárolt, amikor semmiféle vagyona nem volt, hogy ilyen pompás ingatlanokat vegyen.
F_Viktor
Amikor osszefujja a szemetet a szel...
Akik szeretik zsebre tenni az EU-s penzeket...
Persze Babis ebben is kispalyas orbanhoz kepest, ahogyan milliardokat sem herdal el gyuloletkampanyokra.
No, es a cseh nep sem turi majd meg olyan sokaig, mint a magyar teszi orbannal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.