Zsédenyi Adrienn az első hazai művész, akinek művésznevét hivatalosan is lehet keresztnévként használni, egyelőre Erdélyben.Hivatalos keresztnév lett a Zséda

„Már évekkel ezelőtt felmerült, hogy felveszik a magyar utónévkönyvbe a Zséda nevet, amit egy nyelvész barátunk is szép magyar csengésű elnevezésnek tartott”

– mesélte Adrienn, aki bár nagyon boldog lett volna, ha az ő művésznevére keresztelnek valakit, ennek sokáig nem örülhetett, hisz’ Magyarországon művésznévként szereplő neveket nem javasolnak bejegyzésre.

Hivatalos keresztnév lett a Zséda

A határon túl ez a szabály azonban nem él, így lehetett, hogy a napokban Erdélyben megszületett a kis Salamon Zséda, az első, akit az ismert művésznőről neveztek el.

„Épp az Álomutazó című mesemusicalt próbáltuk, amikor üzenetet kaptam egy ismerősömtől, hogy egy Zséda nevű kislány született Esztelneken”

– meséli az énekesnő, aki nagy örömében fel is hívta az újszülött anyukáját. Az anyuka pedig egy fotót küldött a kisbabáról, akinek a csuklóján a karszalag, rajta a művésznévből lett keresztnévvel.

„Csodás karácsony ígérkezik”, mondja Adrienn, „a kisfiam először lát engem szerepelni egy mesemusicalban, ahol mi mást alakítanék, mint egy anyukát, és nemrég született egy Zséda nevű kislány is. Mi kell ennél több?!”

Kép és hír forrása: presspresso.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Egyelőre Erdélyben...""
Miért is nem lepődik meg az ember???
quadrocopter
Nana, két betűcsere és máris Zsidó lesz a Zsédából...
simmering73
Ez egy kitalált művésznév. Bezzeg a Winnetou.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.