A keresztényüldözés nem csak a Közel-Keleten vált napi gyakorlattá. Egyre több jele van a "művelt nyugaton" is. Keresztényüldözés nem csak a Közel-Keleten van. Béziers polgármestere, a Franciaország-szerte ismert Robert Ménar betlehemi jászolt helyezett el a polgármesteri hivatal bejárati csarnokában. Szinte azonnal fel is jelentették, és az ügy a Montpellier városi közigazgatási bíróságoz került. A bíróság pedig felszólította a polgármestert, hogy 48 órán tüntesse el a jászolt az előcsarnokból - írta a Francebleu. Az indoklás szerint egy ilyen alkotást csak akkor lehet engedélyezni, ha annak kulturális, művészi vagy ünnepi jellege lenne, de nem fejezhet ki vallási meggyőződést. Magyarul: ha nem utalna a kereszténységre a betlehemi jászol, akkor az nyugodtan maradhatna ott, ahova elhelyezték. Mivel a bíróság még azzal is megfenyegette a polgármestert, hogy amennyiben nem teljesíti a parancsot, naponta 2000 euró büntetést is kell fizetnie /!/, nem volt mit tenni...

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@cs.n.: Szerintem teljesen normalis dontes volt annakidejen is. Mindennek megvan a megfelelo helye. (Akkor is kaptam a pofamra, amikor azt mondtam, hogy egy anyuka ne haborodjon fel a Mekiben, ha kitessekelik az etterembol, mert ott elkezd szoptatni. Mindenki elmondta nekem, hogy vannak szemelyisegi jogok... Meg hasonlo,... Aha,...Mert szerintem a szoptatasnak is megvan a helye es az intimitasa. Legkozelebb mar dugni is lehet majd kozteruleten, mert micsinaljanak, ha a holgynek eppen ott es akkor van peteerese? Ok meg a bebi-projekten dolgoznak, orban nagyobb dicsosegere?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@karma1: hm... lehet, h új vallást kellene alapítani, aminek csak egy parancsolata van: "Ne árts". Bővebben: másnak szándékosan kárt ne okozz. Aki ezt nem tartja be, arra nem vonatkozik.
RonaGyuri
@Equus: azzal is ez történne! =)) olvasd el figyelmesen az eredeti előírásokat! A mai MO-n Krisztust ismét megfeszítenék, de legalább is óriás plakátokon fikáznák! =))
quadrocopter
"Az indoklás szerint egy ilyen alkotást csak akkor lehet engedélyezni, ha annak kulturális, művészi vagy ünnepi jellege lenne, de nem fejezhet ki vallási meggyőződést. Magyarul: ha nem utalna a kereszténységre a betlehemi jászol, akkor az nyugodtan maradhatna ott, ahova elhelyezték."

Egy ripacs Riposttó nem is várható logikus levezetés és konklúzió!
Ugyanis a döntés nem csak a keresztény jelképekre vonatkozik a szöveg szerint, hanem más vallási jelképekre, azaz Koránt sem lehetne kitenni közszemlére az adott helyszínen!

Birkáknak elég a Ripost, az értelmesek meg gondolkodnak is!
RonaGyuri
@karma1: franciák komolyan vesznek egy olyan előírást (IS), hogy szekularizáció! =))
Clavigo
@durbincs: Anyádon kívül hol kalandoztál,,,lápi móc ? Esetleg a faterodon.. ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.