Csütörtök reggel 4 rendőr foglalta le Détár Enikő és Rékasi Károly fiának, Zsigmondnak a számítógépét. A rendőrség annyit közölt, büntetőeljárás miatt volt a lefoglalás.

Csütörtök reggel négy rendőr jelent meg Détár Enikőnél, és Rékasi Károllyal közös fiuk, Zsigmond számítógépét lefoglalták. 

Rendőrök foglalták le Rékasi Károly fiának számítógépét

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Pepita Magazin/Falusi Kata

Erről a fiú így írt a Facebook-oldalán a 24.hu cikke szerint:

Ma reggel elvitte négy rendőr a számítógépemet! (…) Külön megvárták, hogy egyedül legyen édesanyám, és akkor törtek rá. Felháborító, ami ebben az országban megy. Tenni kell az elnyomó rezsim ellen! Nem fogom hagyni magam.

A Mérce megkereste a rendőrséget, ahonnan a következő választ kapták:

Megkeresésére – tekintettel a büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI. 26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4)-ben foglaltakra, amely szerint „A nyomozó hatóság – a 6. §-ban meghatározott kivétellel – nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik.” – nem áll módomban tájékoztatást adni.

Vagyis büntetőeljárással kapcsolatos a lefoglalás a lap szerint.

Rékasi Zsigmond egyébként a múlt hét pénteki diáktüntetés egyik felszólalója volt, aki a tüntetés után arra kérte az összegyűlteket, hogy menjenek tovább az Oktogonig, a felhíváshoz sokan csatlakoztak. Az Oktogonnál azonban a rendőrség feloszlatta a csapatot.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hülyegyerek, nem tudtad, amikor kiálltál beszélni, hogy mit üzent egykor Kövér elvtárs az utókornak? Imigyen szóla a régi antikommunista, "Egyenként levadászunk benneteket!" Tök mindegy mit csináltál, bíráid lészen azok akik már a tiédnél akár sokkal nagyobb disznóságot is elkövettek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Csizmás Kond: Cicus! Egy digitálisan aláírt, netán közhiteles mentés dokumentálni tudja, ha a "szakértők" manipulálják a gépet. A röndérnek meg ismernie kell és be kell tartania a géplefoglalás menetének szabályait...
evacica
@micfild: Például el kell menni szavazni!Nem egye4s párt mellett, ha nem a szemét fisdesz és Orbán ellen! Elég volt a sok hazugságból és lopásból! Orbán csak kárt okoz a nemzetnek, olyan az ország testén mint egy gennyes kelés, amit ki kell operálni, mielőtt belehalunk!
volvós
Orbán Ráhel telója az esküvőn tünt el...és a rendőr hol volt ( hol nem volt...) ??
nezelodo
Az esetleg nem zavarja a cikkírót, hogy a R.Zs. ellen indított, szemmel láthatóan politikai indíttatású eljárásról szóló cikk illusztrációjaként miért az apja fényképét illesztik az irományba? Lehet, hogy nem sikerült az újságírói etika témakörben elmélyednie?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.