Csütörtök reggel 4 rendőr foglalta le Détár Enikő és Rékasi Károly fiának, Zsigmondnak a számítógépét. A rendőrség annyit közölt, büntetőeljárás miatt volt a lefoglalás.

Csütörtök reggel négy rendőr jelent meg Détár Enikőnél, és Rékasi Károllyal közös fiuk, Zsigmond számítógépét lefoglalták. 

Rendőrök foglalták le Rékasi Károly fiának számítógépét

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Pepita Magazin/Falusi Kata

Erről a fiú így írt a Facebook-oldalán a 24.hu cikke szerint:

Ma reggel elvitte négy rendőr a számítógépemet! (…) Külön megvárták, hogy egyedül legyen édesanyám, és akkor törtek rá. Felháborító, ami ebben az országban megy. Tenni kell az elnyomó rezsim ellen! Nem fogom hagyni magam.

A Mérce megkereste a rendőrséget, ahonnan a következő választ kapták:

Megkeresésére – tekintettel a büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI. 26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4)-ben foglaltakra, amely szerint „A nyomozó hatóság – a 6. §-ban meghatározott kivétellel – nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik.” – nem áll módomban tájékoztatást adni.

Vagyis büntetőeljárással kapcsolatos a lefoglalás a lap szerint.

Rékasi Zsigmond egyébként a múlt hét pénteki diáktüntetés egyik felszólalója volt, aki a tüntetés után arra kérte az összegyűlteket, hogy menjenek tovább az Oktogonig, a felhíváshoz sokan csatlakoztak. Az Oktogonnál azonban a rendőrség feloszlatta a csapatot.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hülyegyerek, nem tudtad, amikor kiálltál beszélni, hogy mit üzent egykor Kövér elvtárs az utókornak? Imigyen szóla a régi antikommunista, "Egyenként levadászunk benneteket!" Tök mindegy mit csináltál, bíráid lészen azok akik már a tiédnél akár sokkal nagyobb disznóságot is elkövettek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Hülyegyerek, nem tudtad, amikor kiálltál beszélni, hogy mit üzent egykor Kövér elvtárs az utókornak? Imigyen szóla a régi antikommunista, "Egyenként levadászunk benneteket!" Tök mindegy mit csináltál, bíráid lészen azok akik már a tiédnél akár sokkal nagyobb disznóságot is elkövettek.
Nessy
Remélem, volt a srácnak komoly biztonsági mentése, akkor nehezebb lesz utólag belebarkácsolni az adatokba.
szep napot
Zsigu mondtam en, hogy a drog rossz dolog. Halgass az idosebbre es mars vissza a suliba. Ha nem tetszik a rendszer az okes, de tartsd tavol magad a lumpen drogos csurhetol.
Csizmás Kond
@Nessy: A biztonsági mentés nem arra való...
advocat
Ma erre alkalmas a rendőrség! Egyébként volt rendes házkutatás? Esetleg tanúk bevonása? Mert az sem árt. Vagy már erre sem adnak?
magyarbakancs
Amit itt írnak az ha igazság akkor a Horthy,Rákosi korszak köszöntbe újra.
Tehát DIKTATÚRA VAN MAGYARORSZÁGON
Mindenkinek joga van tiltakozni,sztrájkolni és igen elzavarni a kormányt.
Mert a kormányzás még az EU-ban nem örökölhető.
Kíváncsi leszek rá meddig tűrik ezt a mocskos rendszert hazánkban.
Fradigege
Azt nem kapja már vissza. ÁVÓ-s módszer.
Eladott Ország
Hiába az azonnali liberális hiszti, Rékasi gépeit nem azért vitték el, mert ott volt a korábbi, amúgy teljesen következmények nélküli diáktüntetésen, hanem azért mert alaposan gyanúsítható azzal, hogy rongált. Márpedig a demokráciában ugye úgy szokás, hogy akivel bűncselekmény elkövetése kapcsolatba hozható, annak fel kell készülnie különböző retorziókra. Például elveszik a számítógépét. Puff neki!
Főlökött
Fogadjunk, hogy a lüke gyermek kihallgatásán elregélte, hogy számítógépen + facén, beszélték meg a véghezvitelt és hol és mikor, mit. No erre a yard lefoglalta és szakértő megnézi a beszélgetések mentését, melyről szakértői véleményt ad.

A gond ott kezdődik, hogy a szakértő nem csak ezeket vizsgálja majd, hanem a szezői és jogvédelem alatt álló programok meglétét és használatát is, továbbá a wincsi tartalmát, olyan tartalmak vonatkozásában, melyek jogsértőek, avagy további bűncselekményeket tárnak fel ( pl. kanabisz ültetvény fotózása, saját készítéssel, stb. stb. stb. ). Tehát egy ilyen típusú 'átnézés' után, könnyen jut a 'család' egy olyan helyzetbe, mely több rendbeli bűncselekményt állapít meg, melynek lesznek büntis és polgi-peres kihatásai is, mivel az illegális szoftverhasználat ezzel jár.
human
@Főlökött: Sok évvel ezelőtt petárdát kerestek egy gyereknél, másolt cédéket találtak. És elkezdték visszafejteni a szálakat. Mikor már elég sok emberhez jutottak el leálltak a keresgéléssel. Gondolom leszóltak nekik, hogy a fél várost azért csak nem kellene rabosítani.
nemkati
Olyan rendőrállamos kezd lenni a rendszer.
Eladott Ország
@human: tegnap 16:37; A sok rabosított ember majd elfér az üres stadionokban, mint anno 1973-ban Salvador Allende elnök megbuktatása után Chillében. 40 ezer ellenzékinek minősített embert gyűjtöttek össze a santiagói nemzeti stadionban, közülük sokakat kivégeztek, rengeteget megkínoztak és bebörtönöztek Pinochet verőlegényei.
csipetke
@Eladott Ország: Bakker!Lehet,hogy ezért épült a sok stadion?! :)
Qqberci
@Csizmás Kond: A 2002-es EuroCACS-en Budapesten egy angol rendőrségi szakértő bemutatót tartott arról, hogy kell egy számítógépet lefoglalni. Nem úgy, hogy hónom alá csapom és viszem, hanem már a helyiségbe történő belépéstől videózni kell minden részletet! A gépet, be vagy _KI_kapcsolni tilos, ha épp megy, akkor áramtalanítani kell a tápkábel kihúzásával és/vagy az akkumulátor kivételével, után szbad csak a hálózatról lehúzni, stb...
Mit tudhat ebből a magyar rendőr?
Csizmás Kond
@Qqberci: Neked is elmondom, a biztonsági mentés a gép bizonyos időbeni visszaállítását jelenti...vagyis amikor telepítettél mindent és csinálsz egy biztonsági mentés akkor azután ha valamit elrontasz, fertőzött lesz, rendszerhiba vagy valami egyszerűen utasítod hogy álljon vissza arra az időpontra amit lementettel és visszaáll úgy hogy az azutáni dolgokat törli.
...ehhez rendőrnek semmi köze.
Qqberci
@Csizmás Kond: Cicus! Egy digitálisan aláírt, netán közhiteles mentés dokumentálni tudja, ha a "szakértők" manipulálják a gépet. A röndérnek meg ismernie kell és be kell tartania a géplefoglalás menetének szabályait...
evacica
@micfild: Például el kell menni szavazni!Nem egye4s párt mellett, ha nem a szemét fisdesz és Orbán ellen! Elég volt a sok hazugságból és lopásból! Orbán csak kárt okoz a nemzetnek, olyan az ország testén mint egy gennyes kelés, amit ki kell operálni, mielőtt belehalunk!
volvós
Orbán Ráhel telója az esküvőn tünt el...és a rendőr hol volt ( hol nem volt...) ??
nezelodo
Az esetleg nem zavarja a cikkírót, hogy a R.Zs. ellen indított, szemmel láthatóan politikai indíttatású eljárásról szóló cikk illusztrációjaként miért az apja fényképét illesztik az irományba? Lehet, hogy nem sikerült az újságírói etika témakörben elmélyednie?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.