Hét nagyjátékfilmet és hét rövidfilmet mutatnak be a szerdán kezdődő 8. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon – közölte a Balassi Intézet bukaresti központja.

A vasárnapig tartó filmnapokat a Balassi Intézet bukaresti központja és a marosvásárhelyi K'Arte Egyesület szervezi. A helyi Művész moziban tartott vetítéseken a közönség az elmúlt évben bemutatott, nemzetközi fesztiválokon szerepelt és díjazott magyar filmeket láthatja román vagy angol felirattal.

Hét játékfilmet és hét rövidfilmet mutatnak be a Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon

A magyar filmnapok két kísérő rendezvénnyel indul, szerdán a G. Caffé-ban lesz a #Sohavégetnemérős hangulati generációs film marosvásárhelyi premierje, illetve csütörtökön a K'ARTE Galériában nyílik meg a marosvásárhelyi származású, Franciaországban élő és alkotó Simon Emőke képzőművész Egy saját szoba című kiállítása.

A Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok vetítéssorozata a cannes-i filmfesztiválon 2017-ben nagydíjra jelölt, Mundruczó Kornél rendezte Jupiter holdja című filmmel nyílik, amelyet a romániai mozipremier előtt mutatnak be az erdélyi közönségnek. Levetítik Gigor Attila Kút című filmjét, Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba Brazilok című vígjátékát, Kostyál Márk Kojot című filmjét, valamint Török Ferenc 1945 című történelmi drámáját. A filmnapok Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotásával zárul.

A rövidfilmes programban a budapesti BuSho Nemzetközi Rövidfilmfesztivál tavalyi legjobb magyar filmjeit vetítik. A programban animációs filmek, kisjátékfilmek és kísérleti filmek is szerepelnek.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.