A ferencvárosi közgyűlés egyhangú döntése alapján a következő öt évben Soós Péter vezetheti tovább a Pinceszínházat. 

Az igazgatói pályázat kiírása azért vált szükségessé, mert a Pinceszínház tavaly novembertől önállóvá vált a korábbi anyaintézményétől, a Ferencvárosi Művelődési Központtól, hivatalos neve így Ferencvárosi Pinceszínházra változott.

Soós Péter három év munka után egyedül pályázott a színház vezetői posztjára, megválasztását a testület egyhangúlag támogatta, így 2023. június 30-ig ő irányíthatja a teátrumot.

A közlemény idézi Soós Pétert, aki pályázatában kifejtette, hogy a Pinceszínház minőségi szórakozást kíván nyújtani a közönségnek. Amellett, hogy kiemelten fontosnak tartja a kortárs magyar darabok színpadra állítását, elkötelezett a humor, a nevetés mellett is.

Tasnádi István két művét, a Finitót és a Paravarietét a szerző testvére, Tasnádi Csaba állította színpadra. Háy János A Gézagyerek című művét a színház vezetője rendezte. Az évad végén, májusban tartják Hay János Herner Ferike faterja című darabja előbemutatóját Börcsök Enikő színész rendezésében. A színház műsorán szerepel még Székely Csaba Bányavirág és Spiró György Prah című műve is.

Mindezek mellett a világ- és a magyar irodalom más kiemelt fontosságú darabjait is műsorra tűzik, kamaraszínházi előadások formájában. Jelenleg Moliere Tartuffe-ja és Márai Sándor Varázs című művei is szerepel a repertoárban. A Pinceszínház a legkisebbeket Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő és Michael Ende A pokoli puncs-pancs című mesedarabjával is várja – írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.