Várkonyi Andrea műsorvezető belgyógyász szakorvosi végzettsége mellé hamarosan pszichológiai diplomát is szerez, elmondása szerint szívesen segítene mentális betegeken.

Forgatunk #micsodanőkvárkonyiandreával #munkaegésznap

Andrea Várkonyi (@varkonyiandreatv2) által megosztott bejegyzés,

Várkonyi Andrea lélekgyógyászként már most tart előadásokat, civileknek is, mindeközben megjárta Alaszkát, a legkeményebb kutyaszánhúzó versenyt követte tíz napig. Közben pedig egyensúlyoz, hogy tévézni is maradjon ideje.

"A mesterfokú pszichológia-képzés öt év, ennek a Szegedi Tudományegyetemen a végére értem, a szakdolgozat beadása és védése van még hátra, ha minden jól megy, akkor nyárra már a kezemben lesz ez a diplomám is" – mondta el a Borsnak Várkonyi. "Már most dolgozom asszisztensként csoportterápiában és párterápiában is, gyakornokként. De nem csak az előadások vannak, a szegedi egyetemen például jogászoknak tartok kommunikációs-önismereti kurzusokat, vagy prezentációkészítésről tréninget."

Úgy tűnik, mióta nem híradózik, egy egészen új szakmai élet nyílt meg Várkonyi Andrea előtt. A Micsoda nők című műsor is másfajta kihívás, de szánhúzó versenyre is ritkán jut el egy híradós. Úgy gondolnánk, a pszichológiai tanulmányok is ennek az új iránynak köszönhetőek, de Andrea szerint nincs összefüggés.

"A pszichológia tanulmányai­mat még régen, a Tények időszakában kezdtem el, öt évvel ezelőtt – mondta a műsorvezető – Szóval ennek nincs köze a műfajváltáshoz, ha maradtam volna a Tényekben, akkor is ez lett volna az irány. A pszichológia és az öt év egyetembe fektetett energia egy orvosi egyetem után túl komoly vállalás ahhoz, hogy abbahagyjam, vagy esetleg félrerakjam a tévés munkám miatt. Amikor elkezdtem, már akkor is tudtam, hogy mit szeretnék majd vele kezdeni, az csak külön öröm, hogy két olyan szakmában dolgozhatom, amit nagyon szeretek."

"Korábban sem voltak unalmasak a napjaim, rendszeresen jártam kalandos utazásokra, terepraliversenyző voltam, mindig sok mindent csináltam, és több lábon álltam. Szóval nem húztam éles vonalat a Tények végénél, maradt az életem, amilyen korábban is volt, csak most véget ér az öt év egyetem, és ez új lehetőségeket hoz."

Andrea és Gaál Viktor pszichológus már egy ideje együtt dolgozik különböző projektekben, így jött az ötlet, hogy közösen tartsanak olyan interaktív előadásokat, ahol a résztvevők tanulnak is és hozzá is szólhatnak, saját pél­dáikat is elmondhatják.

"Leginkább a párkapcsolatokról lesz szó, így szakemberként és mint férfi és női előadók, a köztünk lévő különbségekre is rá tudunk mutatni. A sorozatban lesz szó együttlétről, elhidegülésről, szakításról, illetve arról, hogy miért viselkedünk úgy, ahogy a párkapcsolatainkban. Minden olyan aspektusról beszélünk, ami a szerelemhez hozzátartozik" – mondta Andrea.

(Borsonline.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@Hrossagaukur: az Ázsia Centertől az Ecseri utódától? Ultragáz ez a nő akárhány diplomája is van. Vérgáz Bochkorostul együtt. Zsák a foltját.
Commenter
@Commenter: kedves justhpeter, látom egyetértünk. Nemcsak nekem nem szimpi dr Andika. Ő inkább magát és a magyar média fenegyerek-tehóját Bochkort analizálja pl. hogy mit keresnek még mindig mind2-en a médiában. Szép húsvétot neked!
Commenter
@Commenter: justhpeter ez lemaradt: orvos ugyan de nem tudja, hogy mentális betegeken nem segíthet pszichológus. Kell ugyanis mellé egy orvosi diplomával rendelkező nagyon jő pszichiáter szakorvos is. A pszichológus a pszichiáter nélkül még gyógyszert sem írhat fel a betegnek. A pszichológus bölcsészdoktor, a pszichiáter humán orvosdoktor pszichiáteri szakvizsgával, ennél jobban nem tudom leírni az ordító különbséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.