Ehető virágok sorozatunkban olyan különleges, dekoratív növényeket mutatunk be, melyek nem csak ízletesek és különlegesek, hanem figyelemre méltó gyógyító erejük is van.  A gyermekláncfű (pongyola pitypang) minden egyes része ehető és nem csak a közismert formában, például gyógyteaként fogyasztható. Leveléből ízletes saláta készíthető, míg a virágját grillezhetjük, de a legfinomabb a rántott pitypang virág, melynek íze a gombához hasonló Miben rejlik a pitypang gyógyító ereje? Számos kutatás bizonyítja, hogy a gyermekláncfű gyökér például képes bizonyos típusú ráksejtek elpusztítására. A Windsori Egyetemen végzett ezirányú kutatások például azt bizonyítják, hogy a pongyola pitypang gyökeréből készült koncentrátum eredményesen veszi fel a harcot a hasnyálmirigy-, és a vastagbélrákkal, valamint a leukémia  bizonyos típusaival szemben. A felhasznált kivonat a rákos sejteket egyszerűen öngyilkosságra kényszeríti úgy, hogy közben az egészséges sejtekben semmilyen kárt nem...

Forrás: fittesmost.hu
Feltöltő: andrewsun
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.