A brit mesefigura Kínában az ellenkultúra sztárja lett, ez lehet a veszte. Letakaríthatják az internet Kínában is elérhető részeiről Peppa malacot, az elmúlt évtized tán legsikeresebb gyerekmeséjét. A kínai hatóságok szerint Peppa "felforgatókkal és bajkeverőkkel" került kapcsolatba. Mármint a Kínai piacra 2015-ben bevezetett mesefilm az ún. söhujzsen* (shehuiren) szubkultúra, egy ellenkulturális mozgalom kabalája lett. A söhujzsen szó szerint "társasági embert" jelent, a gyakorlatban a képzetlen munkanélküli fiatalokat, a kádári Magyarország szóhasználatával élve a csöveseket nevezik így. A Global Times szerint a söhujzsen "lébecoló, rakoncátlan lógósok, a Párt által kultivált fiatal generáció antitézisei".

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Milyen szerencse, hogy Őfenesége otthon érzi magát a disznó-ólban

Egyelőre csak Kínában, de Peppa Pig közveszélyes

Azt írja az újság, hogy „A brit mesefigura Kínában az ellenkultúra sztárja lett, ez lehet a veszte. Letakaríthatják az internet Kínában is elérhető részeiről Peppa malacot, az elmúlt évtized tán legsikeresebb gyerekmeséjét.”.
Nem csak sikeres – amit én is tanúsíthatok, hisz pl. unokáim nagyképernyős TV-től laptop-on és tablett-en át a mobilig bármin szívesen fogyasztják -, de igen hasznos is. Ahogy azt számos angoltanár ismerősömmel megtárgyaltuk a gyermekek nyelvi kifejezésre és angol tudására igencsak jó hatással van. Ami persze erősen eltér attól, amit Őfenesége használ (nem csak nyelvhelyesség és angol nyelv, de stílus vonatkozásában is), sőt egy igazi polgári kultúráz is sugall. Ez lehet nálunk is veszte! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.