Szívritmuszavar miatt került kórházba az Omega együttes gitárosa.

Molnár György „Elefánt” biciklizés közben lett rosszul és azonnal tudta, hogy a szívével esz probléma, hiszen a közelmúltban már átesett egy hasonló rohamon. 

„Valami nagyon nem stimmel.

Ezúttal is »megbikáztak«, de még nem tudni, ez meddig lesz elég” – mondta a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, aki félaltatásban is nehezen viselte a kardioverzió nevezetű defibrillátoros terápiát a Budai Irgalmasrendi Kórházban.

„Nem vagyok kétségbeesős típus.

Tudom, a szív egy időzített bomba, de minden tőlem telhetőt meg akarok tenni, hogy egyenletesen ketyegjen” –  nyilatkozta a zenész a Blikknek. 

Szíve miatt került kórházba az Omega gitárosa

Az idén 56 éves rockbanda mozgalmas szezon elé néz: a szlovákiai koncert után Németországban és Lengyelországban is színpadra lépnek, de a skandináv országokban, sőt, az Egyesült Államokban is terveznek fellépést.

„A szívritmus eszközös helyreállítása, azaz a kardioverzió lényege a szívritmus megfordítása ” – vázolta dr. Kóczán István belgyógyász, kardiológus főorvos a lapnak. Hozzátette: a szív ilyetén fölülvezérlésével vissza lehet állítani a normális ritmust és a pumpafunkciót. Így csökkenthető a végzetes trombózisveszély.

Cikk- és címlapkép: YouTube

(Blikk)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Egy pacemaker nem "ügy". (Nekem 11 éve van, immár a második.) Azért mielőbbi gyógyulást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.