Díjmentesen látogathatják a Rózsa család- vagy keresztnevűek péntektől vasárnapig a Fővárosi Állat- és Növénykertet, ahol virágkötészeti bemutató, bábelőadás és koncert is színesíti a Rózsaünnep programjait – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

Rózsa a neve? Most hétvégén ingyen mehet az állatkertbe

Tarlós István főpolgármester, mellette jobbról Bubó doktor mesefigurája a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja Hetedhét Palotájában 2018. május 17-én. A másfél hektáron működő új közösségi tér interaktív mesevárral, állatsimogatóval és számtalan játéklehetőséggel várja elsősorban a kisgyermekes családokat. MTI Fotó: Kovács Attila

Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője a műsorban elmondta: az állatkert kertészetének rózsafajta-bemutatója mellett a Rózsaünnep állatos programjain az érdeklődők a rózsás gödényeket, a rózsakakadukat és a rózsás flamingókat ismerhetik meg közelebbről.

A hétvégén naponta két-két bábelőadást tekinthet meg a közönség, vasárnap délben pedig a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület ad nosztalgikus koncertet a Főkapu térnél.

A látogatók felkereshetik a nemrégiben született kölyökállatokat is, így például az elefántháznál, a gorilláknál, a gyűrűsfarkú makiknál és a zebráknál is, de vannak kölykök a kenguruknál és az indiai antilopoknál is. A szóvivő kiemelte, hogy érdemes meglátogatni a gorillakölyök 2010-ben született testvérét is, ugyanis a felnőtt korba lépő Bongó hamarosan egy másik állatkertbe költözik.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Jól mutat Pistike az Állatkertben ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.