Borzalmas balesetet szenvedett egy fiatal anyuka Kaposváron.

Tragédia – munkahelyi baleset miatt kellett amputálni a 20 éves anyuka kezét – egy feldolgozógép bedarálta a fiatal nő végtagját

Amputálni kellett Cintia bal kezét, miután bekapta egy gép végtagját a munkahelyén. Az édesanya 3 hónapja dolgozott a bélfeldolgozó üzemben: a tragikus eset június 17-én, vasárnap történt – írta meg a Blikk.

Miután levágjuk a vékonybelet, feldobjuk egy gépre, amelyen forgó hengerek viszik azt tovább. Nem tudom, hogyan, de a hengerek becsípték a kesztyűmet. Mivel vágásbiztos volt, nem szakadt el, hanem azzal együtt a kezemet is bekapta a gép. Próbáltam ellentartani, közben kiabáltam, sikítottam, akkor jöttek a kollégák és futott ki a főnök, aki leállította a szerkezetet. A kezem még jó darabig a gépben volt, amíg szét tudták azt szedni. Végül már nem is éreztem, teljesen elzsibbadt

– emlékezett vissza a baleset napjára a fiatal nő a lapnak.

Miután sikerült kiszabadítaniuk a kezét, az egyik kollégája az ölében akarta kivinni őt a gyárból, ám a keze láttán rosszul lett. Mire a mentők kiértek, a lány is sokkot kapott. A kórházban pedig kiderült, hogy a kezét nem tudják megmenteni: amputálni kellett.

Nagyon nehéz lesz ezt kiheverni. Van egy négyéves kisfiam, félek, hogy nem fogom tudni úgy ellátni, mint eddig. Ő még csak annyit tud, hogy bibis anya keze

– mondta a fiatal anyuka.

O. Cintia családjával jogi lépéseket tervez, ám ahogy mondta, egyelőre a gyógyulás a legfontosabb. Párjával már pótkezeket is nézegettek.

A Blikk kereste a nőt foglalkoztató céget, illetve a balesetben érintett vállalatot, de eddig nem nyilatkoztak az ügyben, a rendőrség pedig bűncselekmény hiányában – egyelőre – nem indított eljárást.

Forrás: Blikk

Fotó: Pixabay cco

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DARTH VADER
Igazán együtt érzek az ifjú hölggyel! Nagyon sajnálom, hogy így alakult, és szinte védtelen, mint munkavállaló. Magyarországon még nincs munkajogi felelőssége a munkaerő-kölcsönző cégnek.Sajnos így bújnak ki alóla!!!
DARTH VADER
Igazán együtt érzek az ifjú hölggyel! Nagyon sajnálom, hogy így alakult, és szinte védtelen, mint munkavállaló. Magyarországon még nincs munkajogi felelőssége a munkaerő-kölcsönző cégnek.Sajnos így bújnak ki alóla!!!
emerencia
Szintén nagyon együttérzek vele és kitartást kívánok a jövőbeli megpróbáltatásokhoz. Valami védelemnek kellet volna lenni, hogy ne lehessen belenyúlni a gépbe. Félő, hogy szokás szerint nem lesz felelős, sőt a munkavállaló hölgyet fogják hibáztatni a baleset bekövetkeztéért. Erre sajnos fel kell készülni. A magyar valóságban ilyen súlyos baleset következményeit nem lehet egy jó ügyvéd nélkül megúszni. Kívánom, hogy sikerüljön minél hamarabb egy vaskos kártérítést kieszközölni mely révén új szakmát tudna elsajátítani. Ne fogadja el, ha valami üveggolyóval próbálják megúszni a kártérítést!
Yoda69
"Nem tudom, hogyan, de a hengerek becsípték a kesztyűmet. Mivel vágásbiztos volt, nem szakadt el, hanem azzal együtt a kezemet is bekapta a gép. "

Ezt nem ertem. Es ha elszakad akkor mi van? Az ujjak mar akkor is a daraloban vannak.
vadsanca
Tisztelt Vezérkar!
Biztos megérte ez a baleset minimál bérért!? Odafent Ti ezt nem látjátok.
Több milliós kártérítést követelnék és joggal! Sőt életjáradékot.
Remélhetőleg észhez térnek odafent és pozitívan leformálják a munkajogokat!
A fiatal hölgynek mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánok a jövőre nézve!
papa.49
A hengerek előtt védőrácsnak kellene lennie, ami egy érzékelőhöz kapcsolódik ami leállítja a gépet, és elegendő helynek, hogy a kéz ne sérüljön !!!
Jobbulást kívánok az anyukának !!!
Ez az eset erősen hasonlít a Tiszaújvárosira !!!
Desischado
A kétkezi melóst semmilyen jog nem védi. Mielőbbi gyógyulást kívánok a hölgynek, szörnyű, ami vele történt. Ne hagyja magát, perelje be a céget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.