Hajlamosak vagyunk elítélni azokat a fiatalokat, akik felnőttként még mindig a szülői házban élnek. Ha megnézzük a lakásárak alakulását, rá kell jöjjünk nem ennyire egyszerű a képlet. A fiataloknak még nehezebb lépést tartani a a növekvő lakásárakkal, így nem csoda, hogy csökkent idén az első lakásukat megvásárlók száma.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A CSOK semmi más, mint egy nagyon drága, nagyon haszontalan átverés. Érdekes módon azok a fiatalok, akik a haldokló Nyugaton találtak megélhetést, hirtelen sokkal több kedvet éreznek a gyermekvállaláshoz. Előbb vállalnak gyereket és többet, mint azok, akik itthon maradtak. CSOK nélkül is. Ugyanis a biztos megélhetés, a stabil jogi és gazdasági környezet, bérlakásépítés, a lakó- és munkahelyváltoztatás lehetősége és a normális fizetés sokkal inkább családbarát, mint a közösből két marokkal ingyenpénzt osztogató, éjjel-nappal a család szentségéről papoló ostoba kormánypropaganda.
Eladott Ország
A megfelelő minőségű, méretű és megfizethető árú bérlakásoknál ez nem merül fel. Mert eleve bérbeadásra épültek, akár élete végéig is ott lakhat a bérlő. De ami ennél sokkal fontosabb: a mindenkori igényei és lehetőségei szerint tud egyikből a másikba költözni. Ha bővül a család, lehet nagyobb lakást bérelni, ha kirepültek a gyerekek, akkor már nem feltétlenül van szükség annyi szobára. Ha szűkebb a családi költségvetés, mert az egyik szülő elveszítette az állását, akkor egy olcsóbb megoldást keresnek, ha megszalad, akkor egy drágábbat. A mobilitásról még nem is beszéltünk, ami nagyon fontos, hiszen hiába van jól fizető állás az ország egyik felén, ha a potenciális munkavállaló az ország másik végében kénytelen élni, mert oda van betonozva az ingatlanhoz.
kereső
" A fiataloknak még nehezebb lépést tartani a a növekvő lakásárakkal, így nem csoda, hogy csökkent idén az első lakásukat megvásárlók száma."- akkor kiket is támogat a CSOK???csak nem az amúgy is már lakással rendelkezőket, amit aztán kiadhatnak méreg drágán azoknak, akiknek nem jut a CSOk-ból?Ilyen volt az első orbán kormány "államilag támogatott" lakáshitele is.Csak az nem tudta igénybe venni,akinek szüksége lett volna rá.
Eladott Ország
Az EU országainak sorában Magyarország a harmadik, ahol a legmagasabb volt az infláció, ami pontosan 98%-ot jelent. Emellett a rezsi valamint az energia ára 139%-kal, az élelmiszerek ára pedig 120%-kal növekedett. Ehhez képest a fizetések továbbra is siralmas szinten vannak, nem beszélve az albérletárak hihetetlen emelkedéséről. Budapest – valamint több egyetemi város – csatlakozott az európai országok lakáspiaci áraihoz, miközben a fizetések még csak meg sem közelítik a szomszédos országokban tapasztalhatót. Budapesti egyetemistának lenni hamarosan kiváltságot fog jelenteni, ugyanis egyre kevesebb szülő engedheti meg magának, hogy akár a legalapvetőbb feltételeit is megteremtse gyermeke budapesti taníttatásának.
görbetükör
@Eladott Ország: Nem tudom, te hol élsz.
Bérelni lakást önkormányzattól - évtizedeket lehet várni kiutalásra. Magánlakás bérlésének összege meg az egekben.
Jóléti eu-s országban igaz, amit írtál, de idehaza?
Grafix69
Azért bassza meg , mert havi ( nem a KSH ) 120 ezer forintból 100 000 év alatt sem tud félre tenni 10 millió forintot , na azért . Hogy ebben az országban mindenki tudja ,hogy csak pesten lehet megélni , és mindenki úgy csinál mintha ez nem így lenne , hogy a kurva életbe ilyen kibaszott képmutató az aki ezt a kurva nagy átlag fizetést elhiszi . Akkor még egyszer a gyengébbeknek : ODA JUTOTTUNK , HOGY SOMOGY MEGYE AMINEK A DÉLI OLDALA AZ EGÉSZ BALATON , 93 EZER FORINT ÁTLAGKERESETTEL BÜSZKÉLKEDHET , NA EZÉRT .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.