Az acélbetétes bakancs, más néven biztonsági bakancs, egyike az ipari környezetben használt védőlábbeliknek. Az elmúlt évszázadok során a hatékony védelem hiánya rengeteg munkahelyi sérülést eredményezett. Elkerülhetjük a hasonló baleseteket, ha kellően megfontoltan vásárlunk munkavédelmi cipőt.

Feltöltő: H.Tom
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Nagyon érdekes volt megtudni a szabotázs szó eredetét, köszönet érte. Mi nem az iparban dolgozunk de védőcipőt kell hordanunk. A cégem a lehető legolcsóbb változattal örvendeztetett meg bennünket sok-sok éven át. Rendesen ki is készül a lábunk a 11-12 órás viselés után. Az utóbbi években többen rám szóltak, hogy ne csoszogjak de a munkaidő utolsó óráiban minden erőfeszítésem ellenére már nem tudtam eljátszani a mosolygós, vidám, "ifjú" alkalmazottat... (Munkaidőben egy percre sem szabad leülni vagy megtámasztani a hátunkat.) Az idén év eleje óta van műanyag kaplis cipőm, az egyik lomis kereskedő hozta be Németországból újonnan és olcsón, így meg tudtam venni magamnak és még a cégem is visszafizetett belőle pár ezer forintot. Ez legalább már nem olyan súlyos mint az acélkaplis/talpas volt de így hatvanon felül, szétvert lábakkal már ennek sem egy leányálom reggeltől estig a viselete... :-((((((((((((((((( Téved, aki azt hiszi, hogy van kényelmes munkacipő, amiben a sokadik munkaórában, több évtizednyi munka után sem fog kikészülni a lába!
cs.n.
@emerencia: Sokszor indokolatlan a használata, mégis kötelező. Mondjuk az én lábamat is védte már meg acélbetkós bakancs, különben úgy járhattam volna, mint egyik ismerősöm évekkel korábban, akinek több lábujját is amputálni kellett, úgy összetörtek. Pakolászós "fusimunkákról" van szó egyébként, azoknál meg semmi nem kötelező, nekem csak szerencsém volt, hogy pont olyan lábbelit kaptam fel.
Ja, meg az acélbetét nem minden, hiába van benne, ha a talpa úgy csúszik, hogy nagyobb eséllyel taknyol el benne az ember sima felületen és veri be a fejét valahova, mint annak, hogy valami ráesik a lábára. Volt már "szerencsém" ilyenekhez is.
emerencia
@cs.n.: A mi munkánk összetett, nincs szükség minden feladatnál a használatára de a védőcipő fel/levétele időbe telik. Egyszerűbb kötelezővé tenni egész napra a viselését a jobb munkaidő kihasználás érdekében. (Nagyon szigorúan veszik!!!) A munkáltatónak úgysincs semmi kötelezettsége az esetleges egészségügyi következményeket illetően. Aki nem bírja, elmehet táppénzre, ha a háziorvosa úgy ítéli meg. Ilyenkor "természetesen" csökken a bére, s a jelenléti bónusz sem jár. (A kettő együtt sem sok.) Ezért aztán húzzuk a bélésünket amíg bírjuk...
cs.n.
@emerencia: Na igen, a hosszútávú következményeket nem sűrűn emlegetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.