Szörényi Levente ötven év után visszavonul a zeneszerzéstől.

„Egy-két szösszenettel még talán hozzá fogok járulni az archívumomhoz, de nagyobb műveket már nem tervezek.

Ötven év van mögöttem, ennyi elég volt, és nem tagadom, baromi jó érzés, hogy már effektíve nincs vele dolgom”

– mondta Szörényi Levente a Blikknek.

A zenész azt is elmondta, hogy most az egyetlen, amit még feladatának érez, az a pilisi Holdvirág-ároknál zajló feltárás folytatása, amiről elmondta. Szörényi abban azonban már nem hisz, hogy megtalálhatja Árpád vezér sírját, de fontosnak tartja, hogy ez is szerepel az alapítvány programjában.

Szörényi azt is elmondta, hogy idén is jó pár oldalas kimutatást kapott az Artisjus Szerzői Jogvédő Irodától a több évtiezedes munkássága után, és  immár 15 éve a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tagja.

Arról is beszélt, hogy már megteheti, hogy nem fog bele semmibe, és ez szeinte nem jó: „Ilyenkor korábban kezdem a zenehallgatást, amivel amúgy estefelé szórakoztatom magam.”

A pár éve elhunyt édesanyja elvesztéséről azt mondta, hogy természetes folyamatként élte meg, és szerencsére édesanyja szenvedés nélkül távozhatott az élők sorából.

„Édesapámnak 30 éve kellett mennie, de őrá is így gondolok.

Az életművemet gondozó alapítvány is azért kapta a Második Idő nevet, mert egy kozmikus helyzet rögzítésére utal. Hiszem, hogy ez lehetséges ” 

– tette hozzá Szörényi Levente.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Szörényi Levente

(Blikk)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,
El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,
El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra,
El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Sárga rózsa.
youtu.be/flw76vMgCpU
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Levi! Ezt senki nem hizi el...Van az a pénz...!!
tulipan
Hja, Levi öregúrrá lett és végleg le-. és kimerült, a mi nem megy, nem kell erőltetni, Kisfiú!
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaló bűzs hulla halfaroknyi Sügér!
Te Ploestiből, mi a francnak megszólaló nemzetrontó sírgyalázó,kegyeletsértő ? menjé már , vedeld már előre meg a napi ? bányalóvizeletpalesz-adagodat inkább ? Kongi-bongifejű..
silber13
@durbincs: Kuss, vén buzeráns Shikari-Durbincs!
Eladott Ország
El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,
El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,
El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra,
El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Sárga rózsa.
youtu.be/flw76vMgCpU
silber13
@durbincs: Bunkó buzeráns! ADiana nevet egy n betűvelírjáűk mga tanulatlan paraszt!Csak pofázik itt, de a név jelentését sem ismeri, akkora bunkó, mint általában a fajtája: a szőröstalpúak!:-))))))))))
Jozefina
@Eladott Ország: ez igaz, csak a szöveg író : Bródi - Illés, zeneszerző: Bródi - Illés
És még mindig aktuális. Én Koncz Zsuza előadásában szeretm a legjobban!!!
Micike
@Eladott Ország: "Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,
Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,
Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,
Minden álmunk."
Szörényinek ehhez nem sok köze volt, a zeneszerző és szövegíró Bródy János és Illés Lajos!Talán ma Szörényi fel sem venné egy Illés-koncert műsorába. :(
Eladott Ország
@Jozefina: Valóban Koncz Zsuzsa előadásában szebben hangzik, csak a cikk aktualitása miatt tettem be Szörényi előadásában. De most pótolom, Koncz Zsuzsát.
www.youtube.com/watch?v=OL0wz8sh0fo&list=RDOL0wz8sh0fo&start_radio=1&t=88
Cicamama55
"Egyszer minden véget ér.." Én kedveltem őket, a dalaikat, igaz nálam az Omega volt a csúcs, mert akkor még nem alakult meg a REPUBLIC! :)))) Szörényiék csak valahol utána következtek. Koncz Zsuzsa, Kovács Kati és Zorán viszont örök kedvencek voltak!
silber13
@durbincs: Elmebeteg buzeráns!!:-))))))))
Cicamama55
@durbincs: Igen! Akkor még én Gyöngyhajú lány voltam! :)))) Csodás, egyedi hangszerelésük volt, úgy mint a Republicnak. Ha új volt a számuk, akkor is lehetett tudni, ez az ő daluk!!! :)))))
silber13
@Cicamama55: gondokog, hogy ez a elmebeteg fideszes troll ismeri az Illést és hallott a hangszerelésről,mit olyanról?.:-)))) Ez egy taplóén kéjenc aki itt éli kimagá mások mocskolásában, PGerze az állítólagos moderátor nem létezik, erről a nemlétező szerkesztőség gondoskodik!
Carlicota
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
simmering73
@durbincs: Mi van szopófantom. Előkerültél te nyíves csótány. Kérjél elnézést a megszólítottaktól. Tudod mi az az elnézés ugye? Mikor hátulról baszod a kecskét és a két szarva között elnézel. Recskarém.
tulipan
@durbincs: : Na, te bűzlö halfarok narancsos seggmyaló Sügér! Újabb mese van? Ok0és!
Na, de tényleg Téged meg hol faragtak ? mert magyarnak meg nem vagy magyar, ilyen ronda romány Ákkcentussal !
Lehet hoyg már véred is elevé Vérfertözö ? mint csak oprbitál rettenet sokuké,a narancsos Picsogók között? S hol az a hely @Durbincs: ? hol nem bűn , má: barátok feleségit, no reg persze az unokatestvért,testvért,családot , még a 102 éves kancsal anyát se döngetni ? No meg ott Ploestiben a bányakecóban hektószámra iszogatni azt a bányalóvizeletpálaszt a narancsködös haverokkal?
Tudod Te nyűves herélt magtalan a kitagadott, a maga szeretteit ? fötörjék ki ? ha ennyi a válasza ?dobálják a kukába ? ha egyáltalán vannak ? ön egy öntelt bunkó , egy tahó ? tudod-e ? de érted-e ? Te : KEGYELETSÉRTŐ ? HALOTTGYALÁZÓ ? AZ EMBERI GYÁSZT NEM TISZTELŐ ?Egy bukott,lejárt-lemezes, pitiáner iszákos, senki vagy?? érted? 300IQ-s
Derékig már a kukába-mit nyöszörög? Na nálatok a matatós kukás görény meg rég beépült a rokonságba? vagy téged már az is nemzett ? Mert TE egy rettenet egy büdös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt tudod-e ?
A tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy Tées a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyez ? De-hát mint tudjuk ? sajnos ? . ,Uffolnak már itt a csótányok is !!! ? Te ugye csoti vagy ?
tulipan
@Micike: Illés koncert amúgy sem lesz már,mert Szörényi Szabolcs bejelentette, hogy megsületült!
tulipan
@Durbincs: Kegyelet? sértő ? húzzá mán haza, a veremkecoba, orbitál iszákos 1 rettenet ?
otthon még persze ráhúz ? s a csillehúzó bányalovak vizeletét is megvedeli ? hát merre tart ez..a rottyant kis világod ott PLOESTIBEN ? csak a kőkeresztig ? de te meg azt dobálod a kukákba ?+A temetőket meg eldózerolnád ?Te árokparti temetetlen ?
Cicamama55
@silber13: Olvasom én is, ahogy megy az adok-kapok. Én nem szoktam kritizálni senkit itt, nem látom semmi értelmét.. A valódi énjét nem ismeri az ember a hozzászólóknak úgysem. Engem még nem ő bántott, s ha megszólított, hát válaszolok neki. Volt már olyan aki kóstolgatott, de nem állok bele értelmetlen szócsatákba...
silber13
@Shikari: Kijutott neki mindenből, sikerekből és bukásból, letiltásból, állaami kitüntetésből, írt egy remek "István a király-t és néhány könnyen felejthető történelmi darabot, mondhatni elért mindent, amit akart. Helyes, hogy nem áll többbé színpadra, hiszen egy mostani Illés megszólalás már harmatosra sikeredne a többiekhiánya miatt
karma1
Ugyan, szazevesen mar ki kivancsi ra? Egyebkent is o volt az elso , aki felhagyott a koncertezessel, a nyilvanossaggal. Mit hianyoljanak rajta, ha o maga is el akar huzni a kozeletbol?
Jo volt, mig fiatal volt, itt az ido visszavonulni...
Cicamama55
@silber13: Minden szavaddal egyetértek! Az István a király valóban gyönyörű...Nekem az eredeti, első szereposztással, rendezéssel tetszett a legjobban. Azóta már sok "kifacsart" próbálkozás volt...
silber13
@karma1: Jó, jó! De felhozhatnánk példul az Omegát is! Ha valakik rászolgáltak már a végérvényes pihire, akkor ők aztán igen! Nagyon régen nincs már petróleumlámpa,nyugjas lett a trombitásFrédi, letette a kalapácsot a fegverkovács,stb.
karma1
@silber13: Hat mar ok is regen letehetnek, de tovabbra is forszirozzak a koncerteket, amik mar fel hazakat sem telitenek meg.
Nekem kobor akkor szerepelt le, amikor minden vagya volt fellepni a csuti arenaban... Mert ahhoz szerintem egy bizonyos politikai szemlelet kell. Kioregedett zeneszek, akik lassan a sajat karikaturajukka valnak a szinpadon, es nem veszik eszre ezt.
Ez nem opera, ahol a hang szamit, semmi mas - nem erdekes, hogy hany eves az operaenekes, vagy milyen kover, - amig olyan hangja van, amit az eloadott opera megkivan, addig semmi sem szamit.
De gitarral bohockodni es ugralni a szinpadon, eljatszani, hogy meg most is o a sorenyes oroszlan - hat ez azert nevetseges. Pont ezert nevetseges az agyonfe'rcelt, mumelles medveanyo, aki folyton 20 evesnek akar latszani, sminkelni, majdnem meztelenul jelenik meg az Operagalan - haaaat,...
Engem sokkal jobban meglepett az a felmondatban elrejtett informacio, hogy Arpad apank sirjat keresgeli,... Vajha mennyi lovet kap erre a celra a gazdaallattol? Mert hogy bnem sajat zsebbol csinalja, az tuti...
Szep lassan minden kioregedo, tehetsege-fogyott popzenesz, kioregedett sportolo orban segget nyalja a nyugdijkiegeszitesert...:o((((
karma1
@silber13: Most olvastam el pontosan a cimet: mar az maga egy linkseg: egy zeneszerzo SOHA nem hagyja abba a ZENESZERZEST - az nem egyenlo az esztergalassal vagy a butorkeszitessel, hogy leteszem a szerszamot/muszakot, aztan setaltatom a nyugdijas koromban az unokaimat... (Azert is lehetett felreertheto, mert egy masik cikkben meg arrol hebegett, hogy nem lep fol tobb koncerten. AZT elhiszem - de hogy zeneszkent ne jusson semmi uj dallam sem az eszebe, amit le akarna irni - hat ezt egyaltalaban nem hiszem.)
silber13
@karma1: Arról nem is beszélve, hogy - szerintem - az Omegának van a magyar viszonylatban leggyengébb billentyűseés ey hamtgyenge gitárosa.
tulipan
@karma1: Nem tehet róla, ha kifogyíott a "készlete'"... :) Nem, s beszélve, a "műveit" gondozó alapítványról! AMI NEVETSÉGES!!! :)))
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Tünj el a pokol fenkén, Te senkiházi!
silber13
@durbincs: A Léna c.számot maga emlegette, vén elmebeteg buzeráns,de fingja nincs azkinek ,melyik bandánk a száma! ekkora marhaágot írt maga bunkü lump!

@Cicamama55: akkor maga Lénázott is ?

thumb_up2 replyVálasz error access_timetegnap, 13:33
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Tünj el mielőbb a pokolban, Te undorító, iszákos, szörnyeteg idióta!
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Tünj el mielőbb a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta!
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Tünj el mielőbb a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta!
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, mert nagyon uncsi vagy, a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, jó mélyen a pokol 9. rétegébe mert nagyon uncsi vagy, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.