Szakember segítségét kellett kérnie a későbbi pszichiáternek, akit gyermekkorában vert az apja. Ez családi vonás lehet: az apját is verte a saját apja.

Csernus Imrét gyermekkorában verte az apja, ezért órákig zokogott a pszichiáternél

Dr. Csernus Imre pszichiáter (b) és Szabó Győző színész a DTK – D. Tóth Kriszta Show TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában.

D. Tóth Kriszta Spektrum Home-on futó sorozata, az Elviszlek magammal forgatásán a pszichiáter tragikus gyerekkori élményeit is felfedte a riporternek.

D. Tóth egy igen kemény kérdést is feltett.

Az, hogy neki így alakult a sorsa, mennyire nyomta rá a bélyegét a veled és a testvéreiddel való kapcsolatára? Itt egy eléggé komolyan traumatizált gyerekkorról írsz te. Ő bántott is téged, mindenféle szempontból

– kérdezte Kriszta.

Csernus erre jelentőségteljesen bólogatott és határozottan válaszolta:

így van.

Azok az emberek, akik nem tudják, hogy miért fontos érzelmi szempontból is felnőni, legtöbbször a nevelést racionális szempontból közelítik meg. Számukra az egy matek. Ha a gyerek illedelmes, akkor jól viselkedik, nincs vele gond. Ha nem illedelmes, akkor azt racionális szempontból kell megoldani. Éppen ezért nem vonom kétségbe, hogy ő jót akart, csak nem voltak meg az eszközei. Azt hitte, ezt így kell csinálni – fejtegette a saját traumatizált gyerekkorát Csernus, aki azt is elárulta, az ő apját is verte az apja, ezt a mintát látta otthon, eszerint nevelte őket is. A pszichiáter azt mondta a műsorvezetőnek, ma már nem haragszik az édesapjára. Ehhez egyrészt időre volt szüksége, másrészt egy felismerésre.

A gyerekkori élményei miatt felnőttként pszichiáterhez kellett fordulnia. Erről így vallott a könyvében:

Kétszer jártam nála, de már az első alkalommal egy kérdésével úgy szétdurrantott, hogy atomjaimra estem szét. Ezt a két órát végigsírtam, mert a felszínre került az apámhoz fűződő, látszólag racionális információk átadására irányuló, de érzelmileg számos pszichotraumával tarkított, brutális kapcsolatom.

(Bors)

Cikk- és címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Van még néhány ilyen terhelt a közéletben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A szülőnek sosem lehet megbocsájtani a verést és a lelki terrort.
Egyetlen megvert gyerek sem Isten, hogy megbocsásson.
Commenter
és saját traumái ellenére olyan pszichiáter lett aki leüvöltözte és alázta saját betegeit nagy nyilvánosság előtt. A szakma szégyene. Maradjon most már borász.
simmering73
Van még néhány ilyen terhelt a közéletben.
Commenter
@wagabund: nem tudom, hogy az-e, de a felesége szakmája borász. Ezt ő nyilatkozta.Már nem nagyon praktizál orvosként.Könyveket is írt, nem kicsit "minden lében kanál" celeb próbál(t) lenni.Szerintem ennyi volt, ő mint celeb kifutotta magát, amit lehet kihozott a saját sztorijából apástól, drogos múltostul, mindenestül.
ddszalai
[[Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/meztelen
Micike
Szegény Csernus doki, nincs egyedül, Orbánt is verte az apja, ő mondta:
www.youtube.com/watch?v=GDZJUIwGogY
terlasz
Dobták a celebet és most vergődik a visszatérésén? Talán nem megy neki a noszvaji kocsmája vagy a 4. felesége mohóbb a kelleténél?
namihami
Az Orbán és a Csernus család egymás köött cserélgette az apucikat?
A Viktor járt jobban, a végére rá maradt a párttitkár és bányatulajdonos. Volt honnan elrugaszkodni. Bár ő, saját bevallása szerint, szegény maradt.
papa.49
@namihami: Szellemileg torz )))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.