Apa nem jön haza éjszakára, én tudom, hetente legalább egyszer, így van ez nálunk. Akkor 26-28 órát tölt a munkahelyén, a sebészeten. Ügyel. Olyan,... Ha ő jár a sürgősségire, akkor sem könnyebb, mert rengeteg a beteg, sokan természetes, hogy ott vannak, mások igen gyakran rossz helyen kopogtatnak késő este, de ő akkor is megy. Nem számít, hogy ez éjfélkor, hajnali kettőkor, vagy négykor történik, tőle elvárják, hogy mindig talpon, fitten, frissen legyen, és a tudása legjavát adja. Furcsa, de van, aki éjjel megy be sok napos, hetes, sőt hónapos panaszokkal, és nem örül, hogy várnia kell, mert van, akit infarktussal, agyvérzéssel szállítanak be a mentők. Az orvos viszont a több napos fejfájóst is megvizsgálja az éjszaka, még akkor is, ha ezek a panaszok nappal a háziorvosnál intézendők. Sok a beteg, sok tragédia történik éjszakánként, egyik pillanatról a másikra kell talpon lenni, ezer százalékon teljesíteni, életeket menteni. Kemény menet ez, akik nem ebben élnek, nem tudják, nem is...

Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Igen, és ők lényegesen kevesebbet keresnek mint a politikusok. Az állandó készenlét kikészíti az orvosok (de mindenki) idegrendszerét.
A sebészorvosok a legterheltebbek.
tulipan
Hát bizony, az a néhány (még fiatal!) orvos, aki lelkiismeretes,annak nem könnyű, az élete!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.