Miután a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első filmjével belopta magát a kritika, a nézők és a nemzetközi fesztiválzsűrik szívébe is, Reisz Gábor második filmjével is jól szerepel a nemzetközi fesztiválokon.

Újabb fesztivál fődíját nyerte el a Rossz versek

Fotó: Részlet a filmből / puliwood.hu

A rendező ugyanis a szombat este zárult Monte-Carlói Nemzetközi Filmfesztiválról a Rossz verseknek ítélt fődíjjal távozott, amit ráadásul a Macska-jajt is jegyző rendezőzsenitől, Emir Kusturicától vehetett át.

Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk – mondta el Reisz Gábor, aki a Rossz versek főszereplője is egyben.

Reisz Gábor Filmalap támogatással készült diplomamunkája, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan óriási meglepetés siker volt, kultfilm lett és világszerte díjakkal jutalmazták a filmfesztiválok. A VAN sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvén. A Rossz versek a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában készült, nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon volt, a hazai mozik tavaly decemberben mutatták be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.