A The Bay című új ITV-sorozat előzetesében hangzik fel az Omega slágere – ám ehhez senkitől nem kértek engedélyt a filemesek. A brit közszolgálati csatorna az 1969-es verziót használta, és még Kóbor János vokálja is felismerhető.

Megint ellopták a Gyöngyhajú lányt

A hangfelvétel a Hungaroton Records tulajdona. „Ha tudtunk volna róla, a zenekart és a szerzőket is értesítjük. Az ITV a tudomásunk és hozzájárulásunk nélkül használta fel a Gyöngyhajú lány részleteit. Eljárunk az ügyben, többet nem mondhatok” – mondta a Blikknek Reisz Ildikó, a kiadó főszerkesztője.

Az ITV szóvivője szerint érvényes keretegyezmény szavatolja, hogy az archívum, amelyből választottak, jogtiszta volt, és az eredeti tulajdonostól az engedélykérést a felhasználás feltételei számukra nem írta elő.

„Sosem gondoltam volna, hogy krimihez is passzol a Gyöngyhajú lány, de szerintem eltalálták a képkockák hangulatát” – reagált Kóbor János, akit az sem zavarna, ha szexfilmhez használnák a fél évszázados slágert. – Az internetes letöltések korában nem tartom életszerűnek az előzetes engedélykérést. Utólag úgyis minden rendeződik, és az sem titok, hogy nem vagyonok cserélnek gazdát. Az viszont hízelgő, hogy a brit tévések is a 69-es felvételt használták.”

Forrás: Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Beatrice "Azok a boldog szép napok" című dala sok ponton megegyezik az angol Gene Loves Jezebel nevű formáció 1986-os dalával, a Motion of Love-val. Nagy Feróról márpedig tudjuk, hogy nála csak Orbán Viktor Kövér Lászlóval összeborulva váltogatta sűrűbben és meredekebben a meggyőződését. Zenét lopni is könnyebb, mint az agyat barázdásítani. Igaz az övét már nem lehet, akkora seggfej lett.
youtu.be/tbJGst7CGr8
Nyolc óra munka, nyolc óra seggnyalás, nyolc óra migráncsozás...
Letagadom, hogy valaha is jártam Ricse koncertre. Így múlik el a babos kendő dicsősége. Ha így halad, csótányból még kultur(h)ális álomtitkár is lehet belőle. Gratulálok...Igaz. Nyilván nemzetikonzultált a Patakival, akinek soha el nem évülő tapasztalatai vannak az önfeladáson alapuló, "pénz beszél, a kivénhedt rokker hallgat"-című megélhetési mulatós agyfaszt népszerűsítő meztelen csigával. Nyálkás, hiteltelen senkik lettek. Véleményük persze lehet, a művészeknek is joguk van hozzá. Csak Bródy egy G, mert az ő véleménye nem kompatibilis a hatalom, és annak seggnyalóinak véleményével. Egy legenda(?) megint ment a kukába. Belevaló.
vadsanca
Itt megtekinthető: www.youtube.com/watch?v=P16Zs-1tvkM
Nem értem miért törölték az előzetest? A rendezőnek érdeke (Jonah Hill), hogy minél többen megnézzék a fimet. Vagy talán a verebek fogják elcsiripelni, esetleg a kutyák elvonyítják? Ezzel csak az a baj, hogy nem tudok egyikük nyelvén sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.