Rövid idő leforgása alatt csaknem húsz macska pusztult el Felgyőn, de kutyát is tett el láb alól az ismeretlen állatkínzó. Az eszközök változatosak: van, aki patkányméregre, és van, aki fagyállóra gyanakszik, de találtak már Felgyő eledelbe rejtett tűdarabokat is.

Borzasztó eszközökkel pusztítja valaki a cicákat Felgyőn

Az utóbbi időben drasztikusan csökkent a macskák száma Felgyőn, egy-két nap leforgása alatt tíznél is több négylábú pusztult el a Hámán Kató, a Rákóczi és a Gárdonyi utca vonzáskörzetében. Az ámokfutás nagyjából két hétig tartott, ezalatt csaknem húsz macska és két kutya, egy puli és egy németjuhász esett áldozatul.

A falut felháborította az esetsorozat, a polgármester pedig megpróbálja hivatalos útra terelni az ügyet.

Akadt olyan ház is, ahonnan három, ápolt, gondozott macska tűnt el, másnak a kutyáját mérgezte meg

– mondta Horváth Lajos polgármester.

– Volt olyan macska, amelyet fagyállós tejjel végeztek ki, a másikat eledelbe rejtett gombostűdarabokkal, de gyanakodnak patkányméregre is. A helyi állatvédőnk, Konkoly Judit kertjébe pedig egy döglött macska került. Találgatások vannak, hivatalos gyanúsított nincs. Amikor közhírré tettük, hogy hivatalos boncolást kérünk, akkor hirtelen abbamaradt a macskák mérgezése – folytatta a polgármester. A Dózsa család is fura körülmények között vesztette el cicáit. Az egyiket megmérgezték, a másikat pedig a kapujuk előtt találták meg egy dobozban. Akkor még élt, de nemsokára az is kimúlt.

Forrás: delmagyar.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Miért rak be a propeller egy ilyen cikket a " szórakozás" menüpontba? Ez egyáltalán nem szórakoztató. Nekem 3 napja tűnt el a cicám és nagyon el vagyok keseredve. A fiam tavaly mentette meg a Tisza- Holtágánál Mártélyon. Még nagyon pici volt,össze volt szegény fagyva,tiszta vér és sár volt. 2 nyugdíjból élünk,elég nehezen,de inkább nem ettem pár napig,de a cicát elvittem állatorvoshoz. Szerencsére túlélte,bár az egész telet a lakásban töltötte. Most meg eltűnt. A fiam még nem is tudja. Számomra az ilyen hír nem szórakozás kategória.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.