Vizsgálatot indított a Hargita megyei rendőrség, miután olyan hírek jelentek meg a román médiában, hogy a Székelyföldön elterjedt az orvvadászat és a medvecsempészet, medvebocsokat például interneten keresztül is árulnak.

Rendőrség: már medvét is csempésznek Romániában

A vizsgálatot azt követően indították meg, hogy egy férfi medvetámadás következtében meghalt Kőrispatakon. A Pro TV román kereskedelmi televízió egy riportot készített, amely felhívta a figyelmet arra, hogy medvecsempészek és orvvadászok akár medvebocsokat is megpróbálnak elfogni, hogy pénzért eladják őket. A tévécsatorna a kőrispataki esetet is összefüggésbe hozta a medvecsempészettel és felvetette annak lehetőségét, hogy az életét vesztett férfi az anyamedve két bocsát akarta elvenni. A rendőrség még vizsgálja a haláleset körülményeit.

A csatorna megkeresett egy Csíkszeredában letelepedett olasz férfit, aki állítólag két medvebocsot árult az interneten. A férfi úgy nyilatkozott, hogy egy példány 500-600 euróba kerül. A férfi azt állította, hogy csak egy bocsa volt, de azt is a balánbányai Medve-visszavadító Központba küldte ingyen.

A rendőrség előzetes vizsgálatot indított, hogy megállapítsa, bűncselekmény történt-e. Balla Izabella, a Hargita megyei környezetvédelmi őrség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, bűncselekménynek számít a védett vadállatok befogása vagy elejtése. A törvény szerint a medvék is védett állatnak számítanak Romániában.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Képtelenségnél képtelenebb dolgokat találnak ki...
Eladott Ország
Kevesebb székelyt bántanak, vagy falnak fel a medvék. A románok így sem engedik kilőni őket, ha székelyeket esznek. Nagy a barátság a két nép között, 1918. december 1.-óta.
Commenter
@csipetke: 500-600 Eurót fizetnek egy bocsért...
Commenter
@csipetke: az...ahogy az itt befogott, de rosszul lenyomkövetőzött idős, szelíd anyamedve sorsa is az volt. Nem voltak hajlandók vadasparkban elhelyezni, sorsára engedték, valószínű vadászok prédája lett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.