Nemcsak a Trónok harcaában, de a való életben is a legerősebb a földkerekségen a Hegyet alakító Hafthor Július Björnsson.

Mindenkit agyonnyomott a Trónok Harca Hegye

A 206 centi magas, 190 kilogramm versenysúlyú izlandi óriás megvédte a világ legerősebb embere versenyen a címét. Bebizonyította, rászolgált arra, hogy a népszerű alkotás rettegett óriását, az emberfeletti erővel bíró Ser Gregor Clegane-t alakítsa.

Az volt a célom, hogy a tavalyi manilai győzelmemet meg tudjam ismételni. Komoly kihívást jelentett ez, az év minden napján megszállottan edzettem. Csak így láttam esélyt arra, hogy én lehessek újra a világ legerősebb embere. Nagyon oda kellett figyelnem arra, hogy a Trónok harca forgatása közben sem hanyagoljam el a tréningezést és a viadallal kapcsolatos kötelezettségeimnek is eleget tegyek.

– A filmes stábbal töltött napok önmagukban is nagyon hosszúak és fárasztóak voltak, előfordult a 18 órás munkanap. Ráadásul a felvételek után, amikor a szervezetnek pihenésre lett volna szüksége, engem vártak a súlyok és a kőkemény tréning – mondta.

Elképesztő feladatokat kellett végrehajtania Björnssonnak a versenyen, hiszen autókat cipelt és hatalmas kőgolyókat emelgetett, kamiont húzott el, valamit egyéb súlyos tárgyak megmozgatásával tették próbára. Egyébként Izlandon nagy hagyománya van ennek a sportágnak, hiszen több világbajnoka is van már.

Kis nemzet vagyunk, de már kilencszer nyertük meg a világ legerősebb emberének járó bajnoki címet, és ez nagyon lenyűgöző. Azt hiszem, van valami a génjeinkben, vagy talán a vízben

– sorolta nevetve a lehetséges doppingszereket Björnsson mentora, a többszörös bajnok Magnus Ver Magnusson (56), aki veterán versenyzőként végig segítette a Hegy felkészülését.

Az izlandi sportoló-színész más szakágban is megmutatta már elképesztő erejét, hiszen az Arnold Schwarzeneggerről (71) elnevezett Arnold Strongman Classics erőemelő-versenyen a felhúzás számban 474 kilogrammot tudott megemelni, ezzel világcsúcsot állított fel.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.