Vascsővel verte agyon az egyik nyaraló család kiskutyáját egy szállásadással foglalkozó vállalkozó.

Elképesztő brutalitás: vascsővel verték agyon a kutyát a kutyabarátnak mondott szálláson

A hotelt, apartmant és éttermet is magába foglaló intézményt kutyabarát helyként hirdették. Ám az egyik apartmant üzemeltető vállalkozó egyáltalán nem volt barátságos a vendég csöppnyi ebével.

A kutyabarathelyek.hu oldal számolt be a megdöbbentő esetről. Nekik beszélt a neve elhallgatását kérő, gyászoló családfő az elpusztult kutyusról.

– Kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit.

A családtagok kedden hallották először, hogy a vállalkozó kiabál a kutyával. Szerdán ugyanez megismétlődött, ekkor a családfő beszélt vele. A vállalkozó azt mondta, fél, hogy a kutya megharapja. A férfi ekkor bevitte a házba az állatot.

Később, ölében az ebbel, tisztázni akarta a problémát, a vállalkozó azonban békülés helyett őt is fenyegetni kezdte. Szó szót követett, mire a férfi egyszer csak felkapta a vascsövet, majd nekiesett az eb gazdájának. Az egyik ütés eltalálta az állatot, aki azonnal kimúlt.

– Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így. Családtagként szerettük. Még csak kétéves volt – mondta el a férfi az állatvédőknek.

A Facebookon vasárnap egyre többen osztották meg a gyilkosság helyszínét, az üdülőkomplexum internetes oldalát.

Megkerestük őket, kérdésünkre azt válaszolták, a hotelben nem történt semmilyen incidens. Azt nem cáfolták viszont, hogy az egyik apartmanban történhetett.

„A rendőrségi eljárás végéig nem nyilatkozunk semmilyen más ügyről. A rendőrségi szakemberek ki fogják vizsgálni ki, mit és hogyan csinált” – fogalmaztak rövid válaszukban.

Megtaláltuk a vállalkozót is, de a telefonját egy nő vette fel, aki előbb azt mondta, téves hívás, majd hozzátette: nem tudja adni a férfit.

A siófoki rendőrség testi sértés kísérlete és állatkínzás miatt nyomozás indított az ügyben, több részletet nem árultak el.

Nyolc hónap börtönbüntetést kapott az a nagycserkeszi házaspár 2018 tavaszán, akik láncra verve, borzalmas körülmények között tartva halálra kínozták német juhászkutyájukat két évvel ezelőtt áprilisban.

Fülöp kutya borzalmas állapotban volt, amikor rátaláltak az állatvédők. Több hónapja egy méteres láncon étlen-szomjan tartották őt, nyakörvként pedig egy bálázózsineget használtak, ami elvágta a nyakmozgató izmokat, illetve a csontjáig hatolt. A szorítástól a kutya feje ödémás lett, a sebe elfertőződött, a legyek petéket raktak bele.

(Képünk illusztráció, forrás: Pexels)

Forrás: Blikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Ha valaki sokallná a letöltendő nyolc hónapot Fülöp kutya tulajdonosának, akkor nézze meg, hogy nézett ki az állat, amikor elhozták. Szegény nem élte túl, belepusztult minden orvosi segítség ellenére:
szabadriport.files.wordpress.com/2017/06/2.jpg
Jozefina
Sokkal szigorúbban kellene büntetni ezeket a vandálokat!!! A vállalkozást azonnal bezáratni és eltiltani a tevékenységtől!!!
1magyar
@görbetükör: Kevesellem a 8 hónapot, de ha mégis annyit kapott ugyanolyan szoros nyakára tekert kötélen tartanám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.